Καπράλος: Μέχρι και τον Σαμαρά για τον αθλητισμό

15:21 2/4/2014 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων σε ερασιτεχνικά σωματεία το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, ο Σπύρος Καπράλος έκανε σαφές πως είναι διατεθειμένος να φτάσει μέχρι και στον πρωθυπουργό με στόχο την βελτίωση του ελληνικού αθλητισμού.

Σε δηλώσεις του στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6, ο πρόεδρος της ΕΟΕ τόνισε: " Φτάσαμε σε ένα σημείο που μειώθηκαν τα χρήματα για τον αθλητισμό και πορεύτηκε έτσι. Φέτος μειώθηκαν άλλα 50% τα χρήματα. Το ερώτημα

είναι αν θέλουμε ή όχι αθλητισμό.
Γιατί στον πραγματικό αθλητισμό, δηλαδή για πρωταθλήματα, αγώνες, και άλλες τέτοιες δραστηριότητες έχουμε διαθέσιμο μόλις ένα εκατομμύριο από τα δώδεκα. Τα περισσότερα πάνε σε μισθούς υπαλλήλων. Η ΕΟΕ έχει τη δυνατότητα να δώσει χρήματα σε αθλητές για να λάβουν μέρος σε διοργανώσεις. Με έναν νόμο που ψηφίσθηκε όμως αυτό το δικαίωμα παύεται. Έτσι ζητάμε έναν νόμο για να μπορούμε να το πράττουμε αλλά εδώ και τέσσερις μήνες αυτός δεν έχει περάσει".
Στην συνέχεια, ο Σπύρος Καπράλος δήλωσε: " Θέλουμε να έχουμε επιτυχίες. Χαρήκαμε για τους κωπηλάτες μας. Ξέρουμε ότι τα παιδιά αυτά όμως έμεναν σε ομογενείς;. Ότι ταξίδεψαν με χρήματα της παγκόσμιας ομοσπονδίας; Μας λένε να έχουμε υπομονή αλλά έχει εξαντληθεί η υπομονή.
Είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε μέχρι και τον πρωθυπουργό για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε".
Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είπε: "Οι γονείς θα μπορέσουν μέχρι ένα σημείο να βοηθήσουν. Όλοι γνωρίζουν τι προσφέρει ο αθλητισμός αλλά το κράτος φαίνεται ότι δεν το καταλαβαίνει".

Keywords
Τυχαία Θέματα