Κάλεσε Γιανουζάι το Κόσοβο

14:43 15/2/2014 - Πηγή: AEK365

Η Εθνική Κοσόβου, πρόσφατα, πήρε άδεια από την FIFA να παίζει φιλικούς αγώνες με άλλα μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας και το φιλικό με την Αϊτή θα είναι το πρώτο.

Ο Γιανουζάι, με τις πολύ καλές του εμφανίσεις με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» αποτελεί... μήλον της έριδος για πέντε Εθνικές.

Την Εθνική Βελγίου, διότι γεννήθηκε εκεί, την Εθνική Αλβανίας, από όπου είναι οι γονείς του, την Εθνική Τουρκίας, από όπου είναι οι παππούδες του, την Εθνική Σερβίας, καθώς το Κόσσοβο δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα ως μέλος της UEFA

και της FIFA αλλά την περίπτωση του εξετάζει και η Εθνική Αγγλίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες της ομοσπονδίας, ένας παίκτης πρέπει να μένει σε μια χώρα για πέντε χρόνια ώστε να μπορεί να παίξει με την Εθνική ομάδα, άρα στην Αγγλία θα πρέπει να περιμένουν μέχρι ο Γιανουζάι να γίνει 23 ετών.

«Είμαστε σε συζητήσεις με την οικογένεια του Αντνάν και το να έχουμε έναν παίκτη με το δικό του φανταστικό ταλέντο στο πρώτο μας ματς θα ήταν πολύ σημαντικό. Νιώθουμε ότι το χρωστά στους συμπατριώτες του να πάρει μέρος σε ένα μικρό κομμάτι του παιχνιδιού, ακόμα και αν είναι για πέντε λεπτά. Το βλέπω σαν μια συμβολική χειρονομία.

Με το να παίξει σε αυτό τον αγώνα, δεν σκεφτόμαστε ότι θα δεσμευτεί μαζί μας. Είναι φιλικό και δεν θα τον επηρεάσει στο να παίξει με κάποια άλλη χώρα στο μέλλον», δήλωσε ο Έρολ Σαλίχου, γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κόσσοβου δείχνοντας ότι η πρόσκληση τους στον 18χρονο έχει τιμητικό χαρακτήρα.

Σε περίπτωση που ο Γιανουζάι δεχτεί, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε διεθνές ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα