Καλεί ακόμα 16.000 εφέδρους στρατιώτες το Ισραήλ

11:09 31/7/2014 - Πηγή: AEK365

Το Ισραήλ διευρύνει το μέτωπο των επιχειρήσεων στη Γάζα καλώντας άλλους 16.000 εφέδρους!

«Η κίνηση αυτή επιτρέπει την ανανέωση των χερσαίων δυνάμεων, καθώς οι νέοι έφεδροι θα αντικαταστήσουν αυτούς που ήδη πολεμούν στη Γάζα, ενώ αυξάνουν συνολικά τον αριθμό σε 86.000» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Στρατού.

Την ίδια ώρα, το Τελ Αβίβ υπόσχεται έρευνα για το μακελειό σε σχολείο του ΟΗΕ. Μιλώντας σε εκπομπή του BBC ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρκ Ρέγκεβ δήλωσε:

«Θα ερευνήσουμε την υπόθεση. Δεν είναι ακόμα σαφές ότι ήταν δικά μας πυρά, αλλά αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι οι στρατιώτες μας δέχονται επίθεση από το σημείο.»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, το οποίο συνεδρίαζε επί πέντε ώρες, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των επιθέσεων εναντίον των «στόχων τρομοκρατών» της Χαμάς και τη συνέχιση των επιχειρήσεων για την «εξουδετέρωση» των υπογείων σηράγγων που έχει κατασκευάσει το παλαιστινιακό κίνημα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του ισραηλινού εδάφους, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα πάντα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, στρατηγός αρμόδιος για τον τομέα της Γάζας εξήγησε ότι η καταστροφή των υπογείων σηράγγων είναι θέμα ημερών.

Από την άλλη, οι νεκροί συνεχώς αυξάνονται φτάνοντας τους 1.350 από την πλευρά των Παλαιστινίων και τους 56 στρατιώτες και τρεις πολίτες από την πλευρά των Ισραηλινών.

Οι Παλαιστίνιοι τραυματίες ξεπερνούν τους 7.600.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ, τα 3/4 των θυμάτων από την πλευρά των Παλαιστινίων είναι άμαχοι και από αυτούς οι 250 ήταν παιδιά.

Σχεδόν 240.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί και οι 200.000 φιλοξενούνται στα 85 καταφύγια που λειτουργεί ο ΟΗΕ στην περιοχή, ενώ οι υπόλοιποι διαμένουν σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα