Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα τα επόμενα 24ωρα

12:21 5/1/2015 - Πηγή: AEK365

Κακοκαιρία θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα τα επόμενα εικοσιτετράωρα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στην Αττική σήμερα Δευτέρα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια, και πιθανόν πρόσκαιρα μέσα στην Αθήνα.
Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα σημειωθούν την Τρίτη στην Αττική. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά.
Το βράδυ πιθανό να χιονίσει και στα Βόρεια Προάστια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 4 έως τους 8 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.
Στην υπόλοιπη χώρα, στα κεντρικά και τα νότια τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα νότια ημιορεινά, που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν. Βόρειοι άνεμοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.
Την Τρίτη στην ανατολική και νότια χώρα θα καταγραφούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις, και στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Θερμοκρασία: σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους ισχυρός.
Γενικότερα, η θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Παγετός θα σημειωθεί ιδιαιτέρα ισχυρός και κατά τόπους ολικός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον 25 (-25) ως μείον 10 (-10) βαθμούς κελσίου).

Keywords
Τυχαία Θέματα