«Καίει» το ημερολόγιο του Άκη

09:42 16/5/2012 - Πηγή: AEK365

Νέα στοιχεία - φωτιά για τη δράση της οργάνωσης που κατά την κατηγορία φέρεται να είχε συστήσει ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων βρίσκονται στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών.
Ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ

Μαλλής θα κάνει φύλλο και φτερό το αρχείο και το ημερολόγιο που φέρεται ότι τηρούσε ο πρώην υπουργός, κρατώντας σημειώσεις που μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες για την πληρέστερη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλιστα εισαγγελικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως "κάθε σελίδα είναι και ένα έγκλημα" θέλοντας να δείξουν την αξία των ευρημάτων που κατασχέθηκαν σε σπίτια και γραφεία των κατηγορούμενων στην υπόθεση.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι από το σύνολο των νέων αποδεικτικών στοιχείων που εισρέουν στη δικογραφία δένουν οι κατηγορίες, καθώς φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζονταν μεταξύ τους, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι απολογούμενοι επέλεξαν να ακολουθήσουν την τακτική "δεν είδα και δεν γνωρίζω τίποτα".
Όλα τα κατεσχεμένα στοιχεία μένει τώρα να τα μελετήσει ο ανακριτής μαζί με αντίγραφα από τα έντυπα Ε9 των κατηγορουμένων για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του, που θα είναι αιτήματα νέων δικαστικών συνδρομών, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και ενδεχόμενες δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων, εκτός από το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που είναι ήδη δεσμευμένο.
Στόχος του δικαστικού λειτουργού είναι να έχει ολοκληρώσει την έρευνά του για τα περιουσιακά στοιχεία του Ακη Τσοχατζόπουλου μέσα σε τέσσερις μήνες, όπως προβλέπει ο νόμος για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων ώστε να μη σέρνονται σε βάθος χρόνου αυτές οι υποθέσεις. Γι' αυτό δεν αποκλείεται, αν κριθεί αναγκαίο, οι κατηγορούμενοι να κληθούν σε συμπληρωματική απολογία από τον ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις με βάση τα νεώτερα στοιχεία της δικογραφίας.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν να εμπλέκονται κι άλλα πολιτικά πρόσωπα. Φέρονται να ανήκουν σε τουλάχιστον δυο κόμματα και να είχαν συναντηθεί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Στο επίκεντρο βρίσκεται κομματικό στέλεχος εκτός ΠΑΣΟΚ, που μάλιστα εμφανίζεται να είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού Άμυνας. Αναφορά υπάρχει και σε ραντεβού με δημοσιογράφους.
Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος δηλώνει πως οι συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους δικαιολογούνταν από την ιδιότητά του ως υπουργός

Keywords
Τυχαία Θέματα