Καφφάτος: Για πάντα στην ΑΕΚ

22:54 31/7/2013 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα www.ideesmag.gr. παραχώρησε ο Δημήτρης Καφφάτος όπου μίλησε για την ΑΕΚ και τόνισε πως η ομάδα μπορεί, εκτός από την Ελλάδα, να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη.

Αναλυτικά τη συνέντευξη του:

-Δημήτρη τι ήταν αυτό πού σε έκανε να ασχοληθείς από μικρό παιδί με το Χάντμπολ και τι επιρροές είχες από φίλους και από την οικογένεια σου.

Βασικά όλα ξεκίνησαν το 1986 στη Ν.ΙΩΝΙΑ

μια παρέα παιδιών η οποία παίζαμε στης αλάνες της Ν.ΙΩΝΙΑΣ με μια μπάλα και τέρματα που βλέπαμε, και όλα αυτά πριν φτιαχτεί το κλειστό γυμναστήριο. Όταν όμως έγινε το κλειστό γυμναστήριο αποφασίσαμε εμείς τα ίδια τα παιδιά και με τη βοήθεια του Γιώργου Τζαγκαρακη ο οποίος ήταν και ο πρωτεργάτης στην προσπάθεια μας που κάναμε ,στα επόμενα 2 χρόνια με αυτή τη μικρή ομάδα που είχαμε φτιάξει να κατακτήσουμε τη δεύτερη πανελλήνια θέση στην κατηγορία των μίνι και την επομένη χρονιά πάλι το 1988 /89.Επιρροές σίγουρα είχα από την οικογένεια μου αλλά και από τους κολλητούς μου φίλους. Βέβαια οφείλω να πω επειδή την εποχή εκείνη ήταν άγνωστο σαν άθλημα το χάντμπολ, οπότε ήταν και λίγο επιφυλακτικοί αλλά από την άλλη γνωρίζοντας ότι θα είμαι με την παρέα μου σε ένα γυμναστήριο το οποίο πραγματικά θα ήμουνα με ένα επικεφαλής ο οποίος θα μας καθοδηγεί θα μας προστατεύει θα είναι υπεύθυνος για εμάς και φυσικά θα μας είχε βοηθήσει στο τομέα της ψυχολογίας πάρα πολύ με παρότρυναν να ασχοληθώ.

ΑΕΚ στη ζωή σου πως μπαίνει ;

Η ΑΕΚ στη Ζωή μου μπαίνει το 2005 μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα, της Τυνησίας κατακτώντας την 6 θέση τότε είχα πρόταση της ΓΚΛΑΣΚΟΠΕΡΣ την οποία και δέχτηκα και πήγα. Έπαιξα ένα χρόνο είχα όμως προβλήματα πολλά γατί είχα την ατυχία να έχω ένα προπονητή ο οποίος για μένα ήταν καθοριστικός , στην ομάδα ΓΚΛΑΣΚΟΠΕΡΣ. Γενικά είχαν όλοι πρόβλημα μαζί του. Στα παιχνίδια που είχα κάνει εκείνο τον καιρό σε όλα είχα βγει MVP και ήμουνα έτοιμος να ανοίξω τα φτερά μου, για να κάνω μεταγραφή σε κάποια άλλη ομάδα, οι προτάσεις που είχα τότε ήταν από Γερμανία άλλα τις απέρριψα γιατί ξαφνικά μπαίνει η ΑΕΚ στη ζωή μου. Και επειδή από παιδί είμαι Ακετζής το θεώρησα μεγάλο δέλεαρ για μένα τότε να συνεχίσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ στην ομάδα που υποστηρίζω από μικρός, και έτσι χάρη στην πρόταση μου που είχε κάνει τότε ο Γιάννης Αρβανίτης επέστρεψα και είμαι σήμερα στην ΑΕΚ. Για μένα η ΑΕΚ είναι ένα κεφάλαιο σημαντικό γιατί στη ζωή μου , γατί όταν την στηρίζεις από μικρός, την αγαπάς ,παίζεις για αυτήν, είναι τριπλό το βάρος για μένα και ψυχολογικά και αθλητικά.

-Δημήτρη τα τελευταία χρόνια που η ΑΕΚ περνούσε πολύ δύσκολα σκέφτηκες να φύγεις και αν σου έγινε ποτέ πρόταση από άλλη ομάδα;

Όχι δεν σκέφτηκα να φύγω γιατί όπως είπα και ποιο πριν την αγαπάω αυτήν την ομάδα, έχω μεγαλώσει και δεν θα άφηνα τον αγαπημένο μου ΔΙΚΕΦΑΛΟ για κάτι άλλο και το λέω αυτό γιατί ναι είχα προτάσεις 3 αλλά η ποιο δελεαστική ήταν από το Κατάρ όπου μου πρόσφεραν τότε 80.000 ευρώ αλλά τα αρνήθηκα επειδή πίστευα στην ομάδα αυτή που λέγετε ΑΕΚ και είναι μια ιδέα μια παρέα και το έχουμε αποδείξει άλλωστε και στο κόσμο και για αυτό μας έχει αγαπήσει .

-Δημήτρης Λαζόπουλος ο νέος πρόεδρος της ομάδας Χάντμπολ της ΑΕΚ δυο λόγια;

Ναι είναι νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Λαζόπουλος της ΑΕΚ όπου αγκάλιασε την ομάδα Χάντμπολ προσπάθεια μας θα είναι από εδώ και πέρα ο πρόεδρος μας , πατέρας μας, άλλα και χορηγό της ομάδας μας , ότι με αυτό συγκαταλέγει να είναι επικεφαλής στην ομάδα Χάντμπολ της ΑΕΚ, ένας άνθρωπος ο όποιος έχει όραμα ,έχει θέληση, όρεξη, και με τη κίνηση του που έκανε στην ομάδα την έκανε να πρωταγωνιστεί και να είναι το no1 της τελευταίας δεκαετίας, για να παίρνει τίτλους από εδώ και στη συνέχεια.

- Σε λίγες μέρες υπογράφεις το νέο σου συμβόλαιο με την ΑΕΚ πως νιώθεις ;

Νιώθω γεμάτος ικανοποίηση γιατί θα συνεχίσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ παίρνοντας ξανά το ΝΤΑΜΠΛ και ευελπιστώ να κλείσω την καριέρα στην ΑΕΚ έχοντας πρωταγωνιστήσει όχι μόνο σε Ελλάδα αλλά και σε Ευρώπη.

-Ας αφήσουμε όμως για λίγο την αγαπημένη σου ομάδα και ας πιάσουμε ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο της ζωή σου που λέγεται Εθνική Χάντμπολ για σένα;

Εθνική για μένα είναι ότι καλύτερο συνέβη στη Ζωή μου , είναι το πιο μεγάλο κεφάλαιο πραγματικά για μένα .Ένας άνθρωπος με όραμα ο ΟΥΛΦ ΣΕΦΕΡΤ ερχόμενος από τη Σουηδία πήρε 25-30 παιδιά στην αρχή και ξεκίνησε το όραμα της ολυμπιάδας. Μας έμαθε τη σημαίνει αθλητισμός μας έμαθε να κάνουμε σωστή διατροφή μας έμαθε πράγματα που δεν γνωρίζαμε καθόλου. Παρόλα αυτά η ομάδα αυτή πέτυχε και χαίρομαι που είμαι από τους πρωτεργάτες ,και ίσως και από τους παίχτες που ίσως βοήθησαν στο ακέραιο να φτάσει η ομάδα στην κορυφώσει, που μπορούσε να φτάσει το ελληνικό χάντμπολ να φτάσει την Ελλάδα ψηλά και πραγματικά την έφτασε.Παρόλο όμως εμείς καταφέραμε να μαζέψουμε τότε 18.000 κόσμο σε ένα γήπεδο, να δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσει πολύ κόσμος το χάντμπολ να το αγαπήσει , και φυσικά και εγώ έγινα ποια αναγνωρίσιμος αφού τότε ήμουνα μέσα στους 3 καλύτερους τερματοφύλακες χάντμπολ του κόσμου.

- Από την Εθνική γιατί αποχωρήσεις τότε Δημήτρη και αν θα έλεγες είμαι σε ένα νέο κάλεσμα της εθνική χάντμπολ.

Από την Εθνική ομάδα δεν ευθύνομαι εγώ που έφυγα. Αλλά αναγκάστηκα γιατί λόγω της δουλείας μου έπρεπε να παίρνω συγκεκριμένες άδειες για να πάω στης προπονήσεις. Εύχομαι η πολιτεία να αλλάξει σύντομα το νόμο για να μπορούν οι αθλητές να έχουν τι συγκεκριμένες άδειες ,που χρειάζονται και να βρίσκονται στης προπονήσεις για να μπορούν να κρατούν στη συνέχεια τα υψηλά στάνταρ που χρειάζεται κάθε αθλητής να προσφέρει, στον ελληνικό αθλητισμό φορώντας το εθνόσημο και ανεβάζοντας στο υψηλότερο σημείο την ελληνική σημαία .

Όσων αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σου φυσικά και ναι θα είναι μεγάλη μου χαρά, η επιστροφή στην εθνική , θα αγκαλιάζω αυτή την πρόσκληση τους σαν παιδί μου και θα τους έκανα υπερήφανους για άλλη μια φορά φορώντας το εθνόσημο ,και φέρνοντας κάποια διακρίσεις για την Ελλάδα γατί όχι και κάποιο μετάλλιο .

-Ο Δημήτρης Καφφάτος βραβεύτηκε ως καλύτερος τερματοφύλακας της χρονιάς πως αισθάνεσαι μετά από αυτή τη βράβευση και φυσικά και την κατάκτηση του νταμπλ με την ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για μένα. Η περσινή χρονιά πιστεύω προσωπικά ήταν για μένα εξαιρετική για αυτό και με ψήφισαν σχεδόν παμψηφεί ως καλύτερο τερματοφύλακα της χρονιάς. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα γιατί απέδειξα για άλλη μια φορά ότι μπορώ και στα 37ετων να βγαίνω MVP της χρονιάς. Και φυσικά θα συνεχίζω να παίζω σε αυτά τα υψηλά στάνταρ, ανεξαρτήτως της ηλικίας μου και να έχει ο κόσμος στο μυαλό του ότι θα είμαι το no1 και θα δουλεύω μαζί με τον προπονητή μου και το τιμ, για να παραμένω σε αυτά τα υψηλά στάνταρ και να μπορώ να προσφέρω της υπηρεσίες στην ομάδα που αγαπάω.

-Κλείνοντας θέλω να μου πεις ποιους στόχους έχει φέτος η ΑΕΚ και μαζί με αυτούς και ο Δ.ΚΑΦΦΑΤΟΣ:

Η ΑΕΚ γίνεται ομάδα δεκαετίας δεν το συζητάω και δεν το διαπραγματεύομαι και εγώ και οι συμπαίκτες μου την κατάκτηση του νταμπλ και φέτος την θεωρούμε δεδομένη γιατί η ΑΕΚ πρέπει να σηκώνει τίτλους , πρέπει να παίζει στην ΕΥΡΏΠΗ και από του χρόνου να πρωταγωνιστεί ακόμα ποιο ενεργά στην Ευρώπη ο πήχης που έχει βάλει ο πρόεδρος μας αλλά και η παίχτες που φοράνε τη φανέλα με το δικέφαλο της ΑΕΚ είναι πολύ υψηλός ,για αυτό από εδώ και πέρα ο κόσμος της ΑΕΚ να περιμένει πολλά το μόνο που του ζητάμε είναι να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζει σε κάθε αγώνα που θα δίνουμε σε κάθε μάχη σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα