Καφφάτος: ΑΕΚτζής με όραμα ο Λαζόπουλος

12:26 7/6/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ στο χάντμπολ με τον Δημήτρη Καφφάτο να υποστηρίζει πως η επιτυχία αυτή σηματοδοτεί την αναγέννηση της ιστορίας της Ένωσης. Παράλληλα, ο 35χρονος τερματοφύλακα αναφέρθηκε στο νέο αφεντικό του τμήματος υπογραμμίζοντας πως ο Δημήτρης Λαζόπουλος είναι ένας ΑΕΚτζης με όραμα που σεβάστηκε τον ιδρώτα και τις προσπάθειες των παικτών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τερματοφύλακας της νταμπλούχου ΑΕΚ, Δημήτρης Καφφάτος σε συνέντευξη

που παραχώρησε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr
-Ποιό ήταν το κλειδί που οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ;
"Το κλειδί έχει να κάνει με τις προσωπικότητες των αθλητών. Με τις προσθήκες των Αλέξη Αλβανού, Σπύρου Μπαλωμένου και κάποιων παιδιών ακόμα διατηρήσαμε τις ισορροπίες για μια δύσκολη χρονιά σ'ότι είχε να κάνει με τα οικονομικά.
Τα νέα παιδιά είχαν το σεβασμό και το ταλέντο και με προσήλωση στο στόχο καταφέραμε να πάρουμε το νταμπλ".
-Καταφέρατε τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος όσο και στα play-off να έχετε αήττητη την έδρα σας. Έπαιξε κάποιο ρόλο αυτό όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
"Έπαιξε σημαντικό ρόλο. Στην έδρα μας έχουμε ένα πλεονέκτημα κι αυτό είναι ο κόσμος μας. Όπως είναι γνωστό η ομάδα έχει παίξει σε 3 διαφορετικές έδρες, αλλά ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών όπως και σε οποιαδήποτε έδρα κι αν παίζουμε".
-Ποιές οι διαφορές της εφετινής ΑΕΚ με την περσινή σ'ότι έχει να κάνει με το τμήμα Χάντμπολ;
"Εφέτος είχαμε περισσότερη εμπειρία ειδικά στον επιθετικό τομέα η οποία ήταν αυτή που μας έδωσε το εύκολο γκολ, κάτι το οποίο δεν είχαμε την περσινή χρονιά απέναντι στις κλειστές άμυνες".
-Για ποιό λόγο έφυγες από την ομάδα το 2008;
"Εκείνη την περίοδο η ομάδα είχε οικονομικά προβλήματα. ΄Εβλεπα ότι επικρατούσε χάος στα οικονομικά και σε μια συζήτηση που είχα με την προπονητή μου προκειμένου να χαροπαλεύει η ομάδα στα οικονομικά αποφάσισα να πάω στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Ισπανία ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του εξωτερικού".
-Πιστεύεις ότι το ελληνικό Χάντμπολ μπορεί κάποια στιγμή να ανταγωνιστεί τα ξένα πρωταθλήματα;
"Οι Έλληνες έχουν ταλέντο και το έχουν αποδείξει. Χρειάζεται όμως κίνητρο, επαγγελματική νοοτροπία και οικονομική στήριξη προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο".
-Η γνώμη σου για την Εθνική ομάδα και τον Ομοσπονδιακό τεχνικό;
"Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου με πολλές διακρίσεις. Αυτό που θα ήθελα να δω είναι την ομάδα με περισσότερους νέους αθλητές εφόσον ξέρω πως ο Ομοσπονδιακός προπονητής έχει τη δυνατότητα να ετοιμάσει την ομάδα σε πλάνο ετών".
-Μπορεί η ΑΕΚ με λυμμένα τα οικονομικά της προβλήματα και πιο συγκεκριμένα το τμήμα Χάντμπολ να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη;
"Η ομάδα όπως είναι τώρα με την προσθήκη 2-3 παικτών μπορεί να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη".
-Η άποψη σου για τον Δημήτρη Λαζόπουλο;
"Η άποψη μου για τον Πρόεδρο είναι πως είναι ένας ΑΕΚτζής με όραμα. Επαγγελματίας που σεβάστηκε τον ιδρώτα και τις προσπάθειες των αθλητών της ομάδας μας. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά στο Ελληνικό Χάντμπολ".
-Σ'ένα άθλημα όπως το Χάντμπολ και γενικά στον αθλητισμό παίζει ρόλο η ηλικία;
"Εφόσον δεν υπάρχουν τραυματισμοί μπορεί να παραμείνει αθλητής όσο αυτός πιστεύει ότι είναι καλύτερο για αυτόν".
-Πως είναι το να κατακτάς το νταμπλ έπειτα από 35 χρόνια;
"Ως ομάδα νιώθουμε τυχεροί που ένα άθλημα όπως το Χάντμπολ έφερε το νταμπλ μετά από 35 χρόνια στην ΑΕΚ. Σηματοδοτεί την αναγέννηση της ιστορίας της ΑΕΚ, ώστε στα επόμενα χρόνια να δούμε μια ΑΕΚ εκεί ακριβώς που της αξίζει".
-Που αφιερώνεις το νταμπλ;
"Αυτή τη χρονιά παρόλες τις δυσκολίες που είχαμε ένας σημαντικός άνθρωπος ο οποίος στάθηκε δίπλα μου πίστεψε και με βοήθησε ψυχολογικά είναι η γυναίκα μου η Φανή. Επίσης στην οικογένειά μου και ιδιαίτερα στον πατέρα μου και τέλος στην ομάδα που πίστεψε και πιστεύει σε εμένα καθώς και στον κόσμο της ΑΕΚ".

Keywords
Τυχαία Θέματα