"Καμπανάκι" της UEFA για Τουρκία

08:31 29/12/2011 - Πηγή: AEK365

Η UEFA εξακολουθεί να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην Τουρκία με τον γενικό γραμματέα, Τζιάνι Ινφαντίνο να προειδοποιεί πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν αποκλείεται να επιβάλει και νέες ποινές σε ομάδες αν αποδειχτεί ότι συμμετείχαν στο σκάνδαλο. Υπενθυμίζεται πως η πρωταθλήτρια Τουρκίας, Φενέρμπαχτσε αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ όταν 93 στελέχη της, παράγοντες και παίκτες, κρίθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή

στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Στο περιθώριο εκδήλωσης στο Ντουμπάι, ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε: "Δεν υπάρχει πλάνο για περαιτέρω ποινές αλλά υπάρχουν κανόνες που εφαρμόζουμε με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις ομάδες. Συζητάμε με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας και αν είναι απαραίτητο σίγουρα δεν θα διστάσουμε να πάρουμε νέα μέτρα. Φαίνεται πως το σκάνδαλο αφορά μόνο αγώνες πρωταθλήματος όπου τα πάντα είναι υπό διερεύνηση από την εθνική ομοσπονδία η οποία καλείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα".

Όσο για το γεγονός ότι οι ποινές φυλάκισης στην Τουρκία για τα στημένα από 12 χρόνια μειώθηκαν στα 3 για τους ενόχους ο Ινφαντίνο δήλωσε: "Από ποινικής πλευράς, ζητάμε από όλες τις κυβερνήσεις να δράσουν με σταθερό τρόπο γιατι μιλάμε για εγκληματικές οργανώσεις επομένως πρόκειται για σοβαρό ζήτημα. Από την άλλη μεριά, ζητάμε από τις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες να δείξουν μηδενική ανοχή και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται στα στημένα παιχνίδια".

Keywords
Τυχαία Θέματα