Ιτούδης: Να γίνουμε οι καλύτεροι στην Ευρώπη

16:05 23/12/2014 - Πηγή: AEK365

Σε αυτά που είχε να πει στη συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα sporx.com ήταν και το moto που αποτελεί τον οδηγό όσων κάνει φέτος η "ομάδα του στρατού". Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.

Στην πρώτη φάση κάνατε το 10/10. Περιμένατε πως τα πράγματα θα είναι τόσο εύκολα;
"Οι παίκτες μου έπαιξαν καλά και έκαναν τα παιχνίδια να φαίνονται εύκολα. Παρ' όλα αυτά, αλήθεια είναι πως σε όλους τους αγώνες ήμασταν σοβαροί. Όπως συμβαίνει και στη ζωή, αν δεν αντιμετωπίζεις με σοβαρότητα τα δεδομένα, δεν έχεις τύχη. Κάθε ματς είναι ένα διαφορετικό

σενάριο και οφείλω να συγχαρώ τους παίκτες μου που έδειξαν την ίδια διάθεση και συγκέντρωση, σε όλα.

Οι παίκτες δείχνουν λίγο πιο άνετοι, υπό τις οδηγίες σας και σε σύγκριση με το πώς ένιωθαν υπό τις οδηγίες του Μεσίνα. Πώς επιτύχατε αυτήν την αλλαγή, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
"Δεν ξέρω πώς ήταν η ατμόσφαιρα, όταν ήταν εδώ ο Έτορε Μεσίνα. Θα τολμούσα ωστόσο, να πω ότι υπάρχουν και φέτος πολλά κοινά χαρακτηριστικά με πέρυσι. Ο Μεσίνα είναι προπονητής που έχει καταφέρει πολύ σημαντικά πράγματα στην καριέρα του. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι γινόταν στα αποδυτήρια ή πώς ένιωθαν οι παίκτες. Επικεντρώνομαι στη δική μου αποστολή: να γίνει η ΤΣΣΚΑ η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Η δουλειά αυτή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα καταφέραμε για το πρώτο εξάμηνο. Συνεχίζουμε".

Συναντήσατε στην ΤΣΣΚΑ όσα περιμένατε;
"Αυτό που με κάνει υπερήφανο είναι να βλέπω τους παίκτες μου να με εμπιστεύονται και να ανταποκρίνονται στους ρόλους που τους έχω αναθέσει. Να αισθάνονται βολικά σε αυτούς. Είναι κάτι που μου δείχνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Φυσικά, ακόμα δεν έχουμε φτάσει το επίπεδο που θέλουμε, γιατί ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε όλους τους παίκτες στις προπονήσεις. Αυτό είναι κάτι εκνευριστικό, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε. Μια λύση στο πρόβλημα είναι να είμαστε πιο έξυπνοι στην άμυνα".

Στο ΤΟΡ16 θα αντιμετωπίσετε τους Ολυμπιακό, Εφές, Φενέρμπαχτσε, Λαμποράλ Κούτσα, Μάλαγα, Νίζνι και Αρμάνι. Ποιο είναι το σχόλιο σας για τον όμιλο;
"Το ΤΟΡ16 είναι μια νέα διαδικασία που αφορά οκτώ ομάδες, οι οποίες ξεκινούν από το μηδέν και έχουν ένα στόχο, μια σκέψη: να βρεθούν στα προημιτελικά. Το moto μας παραμένει το ίδιο: "Κίνητρο και συγκέντρωση". Τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Θα παλέψουμε για κάθε μπάλα".

Η διαδικασία ξεκινά με το παιχνίδι στην Ulker Sports Arena, εναντίον του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τι μάθατε ως συνεργάτης του επί 14 χρόνια;
"Το ματς είναι μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της ΤΣΣΚΑ. Όχι του Ομπράντοβιτς με τον Ιτούδη. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές και όλα θα κριθούν στο παρκέ".

Ποια ήταν η καλύτερη ομάδα με την οποία δουλέψατε ποτέ;
"Πήραμε τόσους τίλους με τον Ζέλικο, που δεν γίνεται να διαχωρίσω μια ομάδα. Ήταν πολλές εκείνες που έγραψαν ιστορία, όπως ήταν πολλοί και οι παίκτες. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σας δώσω κάποια ονόματα: είναι του Ντέγιαν Μποντιρόγκα, του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Αυτοί οι τύποι αγαπούσαν (ο ένας ακόμα αγαπά) το μπάσκετ, περισσότερο από κάθε τι άλλο. Ήταν απόλαυση να δουλεύουμε μαζί τους. Αν δεν έχεις αυτό το συναίσθημα, δεν μπορείς να φτάσεις στο επίπεδο που έφτασαν εκείνοι".

Keywords
Τυχαία Θέματα