Ηταν γκολάρα και ευτυχώς… μέτρησε (VIDEO)

09:29 24/1/2015 - Πηγή: AEK365

Μια από τις νίκες της δεκαετίας του '80 που έχουν μείνει αξέχαστες στους οπαδούς της ΑΕΚ ήταν το 1-0 επί του ΠΑΟΚ σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ηταν πρώτη αγωνιστική του β' γύρου και η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη για να αξιοποιήσει τυχόν απώλεια της πρωτοπόρου Λάρισας στο ΟΑΚΑ

με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (2-2 τελικά) και να μειώσει κι άλλο τη διαφορά των τριών πόντων.

Η νίκη ήρθε τελικά με ένα γκολ του Δημήτρη Πήττα στο 30', για το οποίο είχε γίνει πολλή κουβέντα εκείνο τον καιρό. Ο μέσος της ΑΕΚ είχε εξαπολύσει ένα από τα χαρακτηριστικά του κεραυνοβόλα σουτ σε φάουλ που είχε καταλογίσει ο διαιτητής Κουκουλάκης. Δεν είχε προσέξει, όμως, ότι ο διαιτητής είχε κάνει τη χαρακτηριστική χειρονομία που συμβολίζει το έμμεσο και νόμιζε ότι μπορούσε να εκτελέσει απευθείας. Αυτό έκανε και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, το οποίο, όμως θα ήταν άκυρο, αν ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Γκιτσιούδης δεν είχε ακουμπήσει την μπάλα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, στη λήψη πίσω από το τέρμα, ο τερματοφύλακας ακουμπά ελάχιστα την μπάλα, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να κατακυρωθεί το γκολ. Σε διαφορετική περίπτωση, ο διαιτητής θα έπρεπε να δείξει άουτ, ακυρώνοντας έτσι ένα γκολ που είχε ήδη βάλει... φωτιά στις ασφυκτικά γεμάτες εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας. Το γκολ, όμως, μέτρησε, η ΑΕΚ σημείωσε την 8η νίκη της σε ισάριθμα εντός έδρας ματς (στην πρώτη σεζόν στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά μια από μια διετία στο ΟΑΚΑ) μένοντας σε επαφή με την κορυφή. Όμως, η Λάρισα ήταν εκείνη που κατέκτησε τον τίτλο, παρά την υπόθεση ντόπινγκ του Βούλγαρου Τσίγκοφ. Τα καμένα λάστιχα στην Εθνικό Οδό και οι άνωθεν παρεμβάσεις στην αθλητική δικαιοσύν... ξετιμώρησαν τη θεσσαλική ομάδα και η ΑΕΚ τερμάτισε δεύτερη.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος, Κούτουλας, Μανωλάς, Πεππές, Π. Παπαϊωάννου, Μαυροδήμος, Πήττας, Π. Παπαϊωάννου, Νίλσεν (88' Χατζής) Βασιλάκος, Γιάνγιανιν (61' Δίντσικος)

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ σε μια στιγμή έντασης, αλλά και τον σκόρερ να πανηγυρίζει μαζί με τους Χρήστο Βασιλόπουλο και Γιώργο Κούτουλα.

Στις 24 Ιανουαρίου

24/1/37 ΑΕΚ-Αστέρας 1-0 (Πρωτάθλημα Αθηνών)
24/1/54 Απόλλων-ΑΕΚ 1-1 (Πρωτάθλημα Αθηνών)
24/1/60 ΑΕΚ-Προοδευτική 4-2 (A' Εθνική)
24/1/82 Καστοριά-AEK 2-1 (A' Εθνική)
24/1/99 Skoda Ξάνθη-ΑΕΚ 2-1 (A' Εθνική)
24/1/01 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-1 (Κύπελλο Ελλάδας -το τέλος της θητείας Παθιακάκη μετά από μια ταπεινωτική ήττα, για την οποία είχε τεράστιες ευθύνες και ο ίδιος)
24/1/10 ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (A' Εθνική)

Keywords
Τυχαία Θέματα