Ηρεμία και στήριξη χρειάζεται η Βασίλισσα

23:40 12/10/2014 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ υπέστη ήττα με 13 πόντους από τον Κόροιβο στην επιστροφή της Α1 και αυτό από μόνο του προκαλεί άσχημα συναισθήματα. Αυτό που χρειάζεται τώρα όμως, περισσότερο από ποτέ, είναι η αυτογνωσία, η ηρεμία και η συσπείρωση γύρω από τον Βαγγέλη Ζιάγκο και τους παίκτες του. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και δεν γίνεται η ΑΕΚ να σταθεί σε ένα ματς, παρά μόνο για να διορθώσει όσα της στέρησαν τη νίκη.

Για παράδειγμα, ένα ζητούμενο είναι η συνεισφορά των Αμερικανών.

Προφανώς και πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις με άλλου είδους απαιτήσεις από τον κάθε παίκτη (άλλος έχει προτεραιότητα την οργάνωση, άλλος το σκοράρισμα, άλλος την άμυνα, άλλος τα ριμπάουντ), όμως συνολικά η παρουσία τους δεν έδωσε το κάτι παραπάνω. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Ράιτ που, παρότι προερχόταν από τραυματισμό, συνεισέφερε 5 κρίσιμους πόντους, μαζεύοντας 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Την ίδια ώρα, ο Κάιλς είχε μόλις 1 πόντο 18 λεπτά συμμετοχής, ο Ουίλιαμσον 2 σε 9 λεπτά, ενώ ο Γκούντριτζ, αγωνιζόμενος 5 λεπτά, συνεισέφερε 1 ριμπάουντ.

Εν συνεχεία, η άμυνα, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον αντίπαλο. Είναι ενδεικτικό, πως τέσσερις παίκτες του Κόροιβου είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και άλλος ένας 9. Οι 22 πόντοι παθητικό της 1ης περιόδου και πολύ περισσότερο οι 23 της τελευταίας δεν κολακεύουν την ομάδα. Και κάτι τελευταίο και συνδεδεμένο με τα προηγούμενα, η ομάδα, για διάφορους λόγους, τους οποίους εξήγησε με απόλυτη σαφήνεια ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου, δεν είχε τη διαύγεια που χρειαζόταν στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Αλλά επειδή από την εμφάνιση στην Αμαλιάδα δεν ήταν όλα για... πέταμα, η ΑΕΚ μπορεί να κρατήσει τρία πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία. Για ένα ακόμη παιχνίδι, παρά το αρχικό άνοιγμα της διαφοράς, δεν τα παράτησε, και το πάλεψε. Για ένα ακόμη παιχνίδι είχε «κολόνα» κάτω από τη ρακέτα τον Ζήση Σαρικόπουλο με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες και για πρώτο παιχνίδι είχε τον Μίλαν Μιλόσεβιτς των ελάχιστων προπονήσεων με την ΑΕΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα