Με «καυτό» Αραβίδη και σούπερ Ανέστη

16:57 19/3/2015 - Πηγή: AEK365

Νίκες μέχρι το τέλος ζήτησε ο Τραϊανός Δέλλας από τους ποδοσφαιριστές του και αυτοί έκαναν το πρώτο βήμα τους. Απέναντι σε μία ομάδα που είχε στόχο να μην... ξεμυτίσει από τα καρέ της, η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει 3 γκολ και να φτάσει σε μία εύκολη νίκη, χάρις σε δύο γκολ του -μόνιμου πλέον σκόρερ της- Χρήστου Αραβίδη και ένα του Ντάρκο Ζόριτς, ενώ είχε ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Βεβαίως, με την έναρξη του

δευτέρου μέρους και όσο το σκορ ήταν ακόμα στο 1-0, ο Ηρακλής έχασε πέναλτι με τον Ράντι και τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-1 με τον Πατσατζόγλου. Η Ένωση πλέον περιμένει το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής (η ίδια παίρνει τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνα) ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα, για να διευρύνει και άλλο τη διαφορά της από τον τρίτο της βαθμολογίας. Παράλληλα, είδε σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, να... κερδίζει πάλι δύο βασικά της στελέχη, τον Γιάννη Ανέστη (σούπερ απόδοση στο σημερινό παιχνίδι) και τον Αρη Σοϊλέδη (δύο ασίστ και πολύτιμη προσφορά στο επιθετικό κομμάτι), που έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και συντέλεσαν καθοριστικά στην εύκολη νίκη της ΑΕΚ.

Το ματς

Χωρίς αλλαγές, από τη συνηθισμένη ενδεκάδα του Τραϊανού Δέλλα και με τον Ζόριτς να παίζει και πάλι τον ρόλο του αντί-Μάνταλου, παρέταξε την ΑΕΚ ο προπονητής της, θέλοντας προφανώς να «δέσει» τους παίκτες του ενόψει των play offs που έρχονται. Και βάσει της εξέλιξης του ματς, ο «Τράι» έπραξε το σωστό, αφού ο Ηρακλής Ψαχνών κατέβηκε με συγκεκριμένο πλάνο, που δεν ήταν άλλο από την τριπλή ζώνη άμυνας, μέσα στην περιοχή του. Είναι ίσως η πρώτη φορά τη φετινή περιόδο που η Ενωση βρήκε στον δρόμο της ομάδα με τόσο αμυντικογενές πλάνο, κάτι που έβαζε... δύσκολα στους «κιτρινόμαυρους». Τουλάχιστον στο πρώτο 20λεπτο, στο οποίο η ΑΕΚ προσπαθούσε με κάθε τρόπο να πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Και το έκανε μόλις μία φορά, με τον Μπαρμπόσα στο 18' όπου η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οσο περνούσαν τα λεπτά η Ενωση άρχιζε να προσαρμόζεται στο παιχνίδι του αντιπάλου της, ανέβασα σε μέτρα όλες τις γραμμές της και κυκλοφορούσε τη μπάλα με ψυχραιμία, προκειμένου να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Και όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η ανάπτυξη από τα άκρα. Σοϊλέδης και Μπακάκης ανέβηκαν πολύ ψηλά και η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει ακόμα περισσότερο την εστία του Μανιάτη. Χαρακτηριστικό είναι πως στο μισάωρο του αγώνα η κατοχή είχε φτάσει στο 78% για την Ένωση, που είχε τέσσερις τελικές, έναντι καμίας των αντιπάλων της.

Στο 25' και στο 26' η ΑΕΚ είχε δύο καλές ευκαιρίες, σε σουτ του Πλατέλλα και του Αραβίδη, αντίστοιχα, ενώ στο 36' πάλι με σουτ του Πλατέλλα και στο 38' με κεφαλιά του Ζόριτς, άρχισε να κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή. Μέχρι το 42' όπου τελικά ήρθε και το γκολ. Μετά από σέντρα του Σοϊλέδη, ο Αραβίδης έπιασε μία εξαιρετική ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, ανοίγοντας έτσι το σκορ για την Ενωση, σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα. Στον αντίποδα, η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με ένα σουτ του Σικαλιά.

Γλίτωσε και... καθάρισε

Το γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ στα τέλη του πρώτου μέρους, ανάγκασε τον Ηρακλή Ψαχνών να αλλάξει τακτική. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο γήπεδο, με την Ένωση όμως να είναι αυτή που είχε τη μπάλα στα πόδια της. Ωστόσο, στο 51' ήρθε μία φάση που άλλαξε όλη την ροή του αγώνα. Ο Ράντι εκμεταλλεύτηκε λάθος του Κολοβέτσιου και κέρδισε το πέναλτι, μετά από ανατροπή του από τον Ανέστη. Ο ίδιος ανάλαβε την εκτέλεση, όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έπεσε σωστά στη γωνία του κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του. Και η... απάντηση ήταν άμεση. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Σοϊλέδης βρήκε πάλι χώρο από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη σέντρα με τον Ζόριτς να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να «κλειδώνει» το ματς.

Η ΑΕΚ όμως δεν έμεινε εκεί. Συνέχισε να πιέζει για ένα ακόμα τέρμα και αυτό ήρθε στο 66' και πάλι με τον Αραβίδη, αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση. Με την Ένωση ουσιαστικά να έχει «κλειδώσει» το ματς, ο Ηρακλής έπαιξε πλέον πιο ελεύθερα και μείωσε στο σκορ με ένα «ξερό» σουτ του Πατσατζόγλου, έξω από την περιοχή, στο 71'. Εν συνεχεία το ματς άνοιξε αρκετά και θα μπορούσαν να μπουν και άλλα γκολ, κυρίως βεβαίως από την ΑΕΚ, που είχε μία τεράστια ευκαιρία με τον Χρήστο Αραβίδη στο 79'. Μετά από σέντρα του Μπαρμπόσα, ο 28χρονος έπιασε το σουτ με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε από τον Πολίτη, ο οποίος με όμορφη ατομική ενέργεια στο 81' έκανε ένα εκπληκτικό σουτ, όμως ο Ανέστης αντέδρασε σωστά και έδιωξε με γροθιές. Τα τελευταία λεπτά του ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την Ένωση, που έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες με τον Μπακάκη, να μην κερδίζει τον Μανιάτη σε τετ α τετ και τον Κρισάντους, που πλάσαρε όμορφα, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή Ψαχνών.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής Ψαχνών: Μανιάτης, Μπακομήτρος, Ραπτάκης, Σικαλιάς, Τσούπρος, Πατσατζόγλου, Τσιμόντζι, Τσεβάς (69' Πολίτης), Παληγιώργος (75' Ίβκοβιτς), Ράντι (84' Καρντόσο), Νικολίτσης

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον (84' Φαγιέ), Ανάκογλου, Ζόριτς (73' Γροντής), Πλατέλλας (69' Κρισάντους), Μπαρμπόσα, Αραβίδης

17.58 Μέσα σε λίγα λεπτά αρκετά σύνεφφα συγκεντρώθηκαν πάνω από το γήπεδο

17.57 Οι δύο ομάδες κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο

17.49 Η εξέδρα με φίλους της ΑΕΚ έχει γεμίσει ασφυκτικά

17.21 Πάνω από 100 οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο γήπεδο

17.13 Τους Ντακόλ και Τζανετόπουλο άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Τραϊανός Δέλλας

17.03 Ένα πανό που γράφει: «Οι μεγάλες ομάδες με λαό και ιστορία, πρέπει να έχουν γήπεδο. Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια», έχει αναρτηθεί στο γήπεδο

16.54 Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος. Σε πολλά σημεία του ο χλοοτάπητας είναι καμένος

16.53 Καλές οι καιρικές συνθήκες στην Εύβοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα