Ιράκ: Επίθεση με 33 νεκρούς σε οίκο ανοχής

17:12 13/7/2014 - Πηγή: AEK365

Τουλάχιστον 33 άτομα, εκ των οποίων τα 29 ήταν γυναίκες, δολοφονήθηκαν όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίρια της ανατολικής Βαγδάτης.

Aστυνομικός είπε στο πρακτορείο Reuters ότι αντίκρισε ένα ιδιαίτερα μακάβριο θέαμα μόλις εισήλθε στο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη γειτονιά Ζαγιούνα στην πρωτεύουσα.

«Όταν ανεβήκαμε τις σκάλες, είδαμε τα πτώματα δύο γυναικών και αίμα να κατρακυλά προς τα κάτω. Μπήκαμε μέσα σε ένα διαμέρισμα και είδαμε ότι υπήρχαν πτώματα παντού, μερικά βρίσκονταν πάνω σε έναν καναπέ, άλλα κείτονταν στο πάτωμα

καθώς και το πτώμα μιας γυναίκας η οποία προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα ντουλάπι της κουζίνας αλλά δεν τα κατάφερε αφού την πυροβόλησαν» είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο ήταν οίκος ανοχής.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έξω από την πόρτα ενός από τα κτίρια είχε γραφτεί η φράση: «Αυτή είναι η μοίρα οποιασδήποτε εκπόρνευσης».

Σιίτες αντάρτες έχουν κατηγορηθεί από ντόπιους ότι έχουν διαπράξει δολοφονίες κατά γυναικών οι οποίες θεωρούνται ιερόδουλες στη συγκεκριμένη γειτονιά της πρωτεύουσας του Ιράκ, ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση ή ποια ήταν τα κίνητρα για τη μαζική αυτή δολοφονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα