Ιπτάμενες καρέκλες και σπασμένα κεφάλια στη βουλή του Νεπάλ (ΦΩΤΟ/VIDEO)

13:44 20/1/2015 - Πηγή: AEK365

Για τα καλά άναψαν τα αίματα στο κοινοβούλιο του Νεπάλ με τους βουλευτές να παίζουν άγριο ξύλο και πετούν καρέκλες ο ένας στον άλλο και να σπάνε... κεφάλια!

Το κοινοβούλιο συνεδρίαζε μέχρι αργά τη νύχτα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και συγκεκριμένα πάνω στις προτάσεις των μειονοτικών μαοϊκών κομμάτων, όταν επήλθε η έκρηξη!

Μάλιστα, ακόμα και ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος, ο Khadga Prasad Oli, δύο βουλευτές και τρία μέλη της ασφάλειας της Βουλής

που προσπάθησαν να επέμβουν για να εκτονωθεί η κατάσταση, τραυματίστηκαν.

Ο καβγάς ξεκίνησε ένας βουλευτής της συμπολίτευσης πρότεινε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας πάνω στο αναθεωρημένο Σύνταγμα αντιτιθέμενος στο να υπάρξει ένα νέο Σύνταγμα, το οποίο θα ψηφιζόταν ομόφωνα και τα 605 μέλη του κοινοβουλίου. Αυτό ξεσήκωσε την οργή των μελών του μαοϊκού κόμματος, που εκσφενδόνισαν τραπέζια, καρέκλες και μικρόφωνα στον ομιλητή.

Σημειώνεται πως το τελευταίο προσχέδιο του Συντάγματος, που παρουσιάστηκε συγκεντρώνει τα 2/3 της προτίμησης των βουλευτών, γεγονός που σημαίνει ότι θα εγκριθεί σε οποιαδήποτε ψηφοφορία. Ωστόσο, οι Μαοϊστές φοβούνται ότι θα περιθωριοποιήσει τα κόμματά τους και ζητούν τη δημιουργία νέων περιφερειών, ώστε να ενδυναμώσουν την εξουσία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα