ΗΠΑ: Ομάδα διαδηλωτών αψήφησε την απαγόρευση κυκλοφορίας (VIDEO)

11:32 17/8/2014 - Πηγή: AEK365

Περίπου 150 άνθρωποι αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι όπου ένας έφηβος της αφροαμερικανικής κοινότητας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία την περασμένη εβδομάδα.
Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να διαλυθούν πριν από τα μεσάνυχτα και η αστυνομία τους έριξε βόμβες καπνού. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζέι Νίξον επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά από μία εβδομάδα βίαιων συγκρούσεων μεταξύ βαριά οπλισμένων αστυνομικών και διαδηλωτών.

Λίγες ώρες πριν την ισχύ της απαγόρευσης εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο του Φέργκιουσον κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες. Αρκετοί αποχώρησαν λίγο πριν τη διορία ωστόσο κάποιοι παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα κατά του μέτρου.
Η αστυνομία προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι θα προχωρήσει σε συλλήψεις εάν δεν εγκατέλειπαν την περιοχή και στη συνέχεια προχώρησε σε ρίψη βομβών καπνού.
«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα κάνει τα πράγματα χειρότερα», ανέφερε διαδηλωτής στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Απ' την πλευρά του ο Κυβερνήτης της πολιτείας, Τζ. Νίξον δήλωσε ότι πολλοί διαδηλωτές αποχώρησαν ειρηνικά και προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει σε μια χούφτα «ταραχοποιών» να θέσουν σε κίνδυνο την κοινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα