Η ζωή του παιδιού τους στα χέρια τους (ΦΩΤΟ)

10:18 30/1/2013 - Πηγή: AEK365

Η αγάπη των γονιών για το παιδί μπορεί να νικήσει ακόμα τις περισσότερες αντιξόοτητες και να βγει και πάλι ζωντανή!

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι γονείς του 30χρονου σήμερα Φου Ξουεπένγκ, ο οποίος πριν από 5 χρόνια είχε ένα σοβαρό ατύχημα όταν έπεσε με το μηχανάκι του πάνω σε ένα αυτοκίνητο έξω από ένα σουπερμάρκετ.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης Ταϊζού και οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρή βλάβη στο νευρικό του σύστημα που είχε αποτέλεσμα να παραλύσει από το λαιμό και κάτω.

Μετά από τέσσερις μήνες νοσηλείας

οι γονείς του αναγκάστηκαν να τον φέρουν σπίτι καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν τα νοσήλια.

Έτσι, η μητέρα του Γουάνγκ Λανκίν και ο πατέρας του Φου Μινζού αποφάσισαν να προσπαθήσουν να τον φροντίσουν οι ίδιοι στο σπίτι τους.

Έτσι, αγόρασαν ένα αναπνευστήρα χειρός και είναι υποχρεωμένοι να τον συμπιέζουν χειροκίνητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διατηρηθεί στη ζωή το παιδί τους καθώς δεν μπορεί να εκτελέσει μόνος του τη διαδικασία της αναπνοής.

Επί πέντε ολόκληρα χρόνια πρέπει 18 φορές το λεπτό να συμπιέζουν τον αναπνευστήρα και σε περίπτωση που καθυστερήσουν πάνω από τρία λεπτά ο γιος τους θα χάσει τη ζωή του.

Διάλειμμα κάνουν λίγη ώρα το βράδυ καθώς ο μικρότερος αδελφός του κατασκεύασε ένα αναπνευστήρα ο οποίος τοποθετείται στο τοίχο και λειτουργεί με ένα έμβολο το οποίο μετακινείται με ηλεκτρικό ρεύμα.

Ωστόσο, το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας τους αναγκάζει να χρησιμοποιούν το μηχάνημα μόνο λίγες ώρες τη νύχτα.

Πάντως, μετά την προβολή της ιστορίας τους σε ένα ντοκιμαντέρ, μια κινεζική εταιρεία που φτιάχνει αναπνευστήρες αποφάσισε να τους δωρίσει έναν ηλεκτρικό αναπνευστήρα, ενώ πολίτες με δωρεές ανέλαβαν να πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και γιατροί θα τους επισκεφτούν στο σπίτι τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα