Η τελευταία μάχη στο Νησί!

18:04 11/5/2012 - Πηγή: AEK365

Μάχη για τον τίτλο, μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ, μάχη για την παραμονή. Την Κυριακή έχουμε λοιπόν την 38η και τελευταία αγωνιστική στο αγγλικό πρωτάθλημα, ωστόσο σχεδόν τα πάντα είναι ανοιχτά...

Συγκεκριμένα: Στην μάχη του τίτλου, η Μάντσεστερ Σίτι είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ και βρίσκεται αγκαλιά με το πρώτο της πρωτάθλημα μετά απο 44 ολόκληρα χρόνια. Οι «Πολίτες» αντιμετωπίζουν στο «Etihad» την ΚΠΡ και με νίκη κατακτούν τον τίτλο, ότι και εάν συμβεί στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ με την Σάντερλαντ (πρέπει να φτάσει σε απίθανα σκορ

η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για να περάσει την Σίτι στην διαφορά των γκολ και να πάρει εκείνη το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία)!

Η Σίτι λοιπόν στην ισοβαθμία... έχει την Γιουνάιτεντ και απλά πρέπει να πάρει το «τρίποντο» κόντρα στην παρέα του Σισέ, με την ΚΠΡ βέβαια να μην είναι αδιάφορη αφού παλεύει για να μείνει στην κατηγορία.

Όσο για τους «Κόκκινους Διαβόλους» του Σερ Άλεξ, εκείνοι παίζουν με την Σάντερλαντ εκτός έδρας και φυσικά η νίκη είναι μονόδρομος. Το «τρίποντο» δεν φτάνει όμως αφού πρέπει η Σίτι να «γκελάρει» για να πάει ο τίτλος στο «Ολντ Τράφορντ» και όχι στο «Etihad». Αυτά για την μάχη του τίτλου...

Όσο για τις ομάδες που θα πάνε στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη χρονιά, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Τρίτη και τέταρτη θέση ακόμα είναι ρευστές και τα φαβορί αυτή την στιγμή είναι σίγουρα η Άρσεναλ και η Τότεναμ. Οι «Κανονιέρηδες» είναι στην 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασσυλογικής διοργάνωσης και αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Γουέστ Μπρομ. Η ομάδα του Βενγκέρ θέλει τη νίκη για να είναι ήσυχη και να μείνει εκεί που βρίσκεται. Όσο για το τέταρτο εισιτήριο, αυτή την στιγμή είναι στα χέρια της Τότεναμ που παίζει με την αδιάφορη Φούλαμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Από πίσω και συγκεκριμένα απο την Πέμπτη θέση έρχεται φουριόζα η Νιούκαστλ (παίζει με την Έβερτον) και φυσικά οι «Καρακάξες» ελπίζουν σε «γκέλες» των Άρσεναλ-Τότεναμ για να πάρουν εκείνες μια απο τις δύο θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.


Τέλος στην μάχη της παραμονής Μπόλτον και ΚΠΡ παλεύουν για μια θέση προκειμένου να παραμείνουν στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Αυτή την στιγμή οι «Τρότερς» είναι εκείνοι που υποβιβάζονται (έχουν 35 πόντους), ωστόσο εάν υποθέσει κανείς πως θα πάρουν το «τρίποντο» κόντρα στην αδιάφορη Στόουκ (την ίδια ώρα η ΚΠΡ πάει στην έδρα της Σίτι και δεν έχει ελπίδες) δεν αποκλείεται να κάνουν την ανατροπή και να μείνουν στην κατηγορία.

Όπως και να ΄χει, τα πάντα στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι την τελευταία αγωνιστική είναι... ρευστά και σίγουρα θα γίνει... πόλεμος μέχρι το τελευταίο λεπτό!


Αγγλία Πρέμιερ Λιγκ, 38η αγωνιστική

Κυριακή 13 Μαΐου

Τσέλσι-Μπλάκμπερν
Έβερτον-Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Σίτι-ΚΠΡ
Νόριτς-Άστον Βίλα
Στόουκ-Μπόλτον
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σουόνσι-Λίβερπουλ
Τότεναμ-Φούλαμ
Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ
Γουίγκαν-Γουλβς

*Σέντρα σε όλα

Keywords
Τυχαία Θέματα