Η στιγμή που το τρένο εκτροχιάζεται (VIDEO)

15:26 25/7/2013 - Πηγή: AEK365

Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης ιστορίας της βιώνει τις τελευταίες ώρες η Ισπανία μετά τον εκτροχιασμό του τρένου που στοίχισε την ζωή σε 77 ανθρώπους με 143 να τραυματίζονται. Πριν από λίγο δόθηκε στην δημοσιότητα βίντεο με την στιγμή του εκτροχιασμού.
Η σιδηροδρομική τραγωδία σημειώθηκε στις 20.42 τοπική ώρα (21.42 ώρα Ελλάδος) σε ένα τμήμα σιδηροδρομικής γραμμής για αμαξοστοιχίες μεγάλης ταχύτητας, πάνω σε μια στροφή αρκετά υπερυψωμένη, σχεδόν τέσσερα χλμ. από τον σταθμό της Κομποστέλα, της παγκοσμίως γνωστής

πόλης για το προσκύνημα στον Άγιο Ιάκωβο, τον προστάτη της Γαλικίας.
Πολλά βαγόνια εκτροχιάστηκαν, πέφτοντας το ένα πάνω στο άλλο.
Από τους 222 επιβαίνοντες στην αμαξοστοιχία, 77 σκοτώθηκαν ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το δικαστήριο της περιφέρειας της Γαλικίας, αρμόδιο για την καταμέτρηση των νεκρών, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός. Σε 143 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών.
Τέσσερα βαγόνια ανατράπηκαν πάνω στις γραμμές, εκ των οποίων το ένα τουλάχιστον έγινε συντρίμμια, στοιβαγμένο πάνω σε ένα άλλο, καπνός και φλόγες έβγαιναν από την αμαξοστοιχία. Ένα άλλο βαγόνι τινάχτηκε στον αέρα και έπεσε σε ύψωμα πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή. Πολλά πτώματα κείτονταν στις γραμμές, καλυμμένα με κουβέρτες.
Σύμφωνα με την El Pais, η αμαξοστοιχία έτρεχε με ταχύτητα 180 χλμ. την ώρα όταν διέσχιζε τη στροφή.

Το τραίνο που ερχόταν από τη Μαδρίτη και κατευθυνόταν στην Ελ Φερόλ, στην ακτή του Ατλαντικού, κινείτο σε αυτό το σημείο σε σιδηροδρομική γραμμή για τραίνα μεγάλης ταχύτητας στην Γαλικία. Η γραμμή τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2011 για να συνδέει την πόλη Ουρένσε με το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και μετά με την Λα Κορούνια. Μετέφερε 218 επιβάτες και 4 εργαζόμενους της εταιρίας σιδηροδρόμων Renfe.

Keywords
Τυχαία Θέματα