Η πρώτη μέρα στον Κορυδαλλό

09:07 18/4/2012 - Πηγή: AEK365

Τις πρώτες του ώρες στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού βιώνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την χθεσινή προφυλάκιση του για μίζες που, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, έλαβε από την υπογραφή συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια και τα ρωσικά αντιαεροπορικά TOR-M1 επί θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κρατείται στο κελί όπου βρισκόταν και ο ηγούμενος Εφραίμ

και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εξέφρασε κάποιες επιθυμίες, έκτος από το να δώσει στο επισκεπτήριο ονόματα μελών της οικογένειάς του που θα τον επισκέπτονται μία με δύο φορές την εβδομάδα. Το μόνο που φέρεται να ζήτησε ήταν ρούχα για να αλλάξει. Έφαγε από το φαγητό των φυλακών αλλά έστρωσε το κρεβάτι με δικά του σεντόνια. Στο κελί της 6ης Πτέρυγας κρατείται μόνος του και έχει τηλεόραση, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα κελιά των φυλακών.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει ψύχραιμα την όλη κατάσταση και φέρεται ήδη να μελετά μαζί με τους δικηγόρους του τις επόμενες κινήσεις του και συγκεκριμένα να προσβάλει το ένταλμα βάσει του οποίου συνελήφθη, έχει δικαίωμα μέσα σε πέντε ημέρες, και να ζητήσει με αίτησή του την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων. Η προθεσμία που του δίνει ο νόμος για να καταθέσει τη συγκεκριμένη αίτηση είναι περίπου 20 ημέρες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην 6η Πτέρυγα των Φυλακών αλλά σε άλλο όροφο κρατούνται ο Γιώργος Σαχπατζίδης και ο Αστέριος Οικονομίδης, που επίσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες που έδωσαν στον ανακριτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα