Η ποδοσφαιρική «βιομηχανία» των Άγγλων

12:26 29/7/2012 - Πηγή: AEK365

Το αγγλικό πρωτάθλημα, για πολλούς, είναι το καλύτερο στον κόσμο και πιθανότατα αυτή η άποψη να είναι απολύτως σωστή. Πρόκειται για μία «βιομηχανία» στην οποία όλα λειτουργούν στην εντέλεια και μία μικρή γεύση πήραμε και από την χθεσινή αναμέτρηση με την Πρέστον. Τι και αν το ματς ήταν φιλικό, μικρή σημασία είχε για τους ανθρώπους της γηπεδούχου ομάδας. Οι Άγγλοι προετοιμάστηκαν σαν να έδιναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό μπορούσες να το παρατηρήσεις από τον τρόπο που θα το μετέδιδαν, μέχρι και τις παροχές στους εκπροσώπους του Τύπου.

Φτάνοντας στο «Ντιπντέιλ» μπορούσες να χαζεύεις

πολλές ώρες τις εγκαταστάσεις. Ένα γήπεδο 30.000 θέσεων, για μία ομάδα που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία της χώρας (μία όμως από τις πιο ιστορικές ομάδες). Παροχές που δεν βρίσκεις σε κανένα γήπεδο της Σούπερ Λιγκ, ούτε καν στο... πολυδιαφημισμένο ΟΑΚΑ, αλλά ούτε και στο (θεωρητικά) καινούργιο Καραϊσκάκη. Στη μπουτίκ της Πρέστον μπορούσες να βρεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου, ενώ οι (δεκάδες) σεκιούριτι, αντιμετώπιζαν το παιχνίδι σαν επίσημο.

Οι εκπρόσωποι του Τύπου διαπιστεύτηκαν εκείνη την ώρα, προκειμένου να γνωρίζουν οι άνθρωποι ασφαλείας σε ποιες ζώνες θα μπορούν να βρίσκονται (σε αντίθεση με άλλα φιλικά που μπορείς να κόβεις βόλτες και στο γήπεδο), ενώ στην αίθουσα Τύπου υπήρχαν ακόμα και φαγητά για να γευματίσουν. Σίγουρα τα παραπάνω μπορεί να μοιάζουν αυτονόητα, ωστόσο δεν είναι. Αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για φιλικό παιχνίδι και η ομάδα δεν αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ, ούτε καν στην Τσάμπιονσιπ, δεν θα μπορούσες παρά να εντυπωσιαστείς από το πώς αντιμετωπίζουν οι Άγγλοι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Ακόμα και τα τηλεοπτικά συνεργεία ήταν έτοιμα για μία μετάδοση... υπερπαραγωγή. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε ένα ματς της Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός από την μπουτίκ, ανοιχτό ήταν επίσης το μουσείο αλλά και όλα τα γραφεία του γηπέδου, για να εξυπηρετήσουν τους φιλάθλους που θα έφταναν στο γήπεδο. Οι Άγγλοι, ακόμα και στις μικρές κατηγορίες, ξέρουν να... πουλάνε πολύ καλά το μοναδικό «εμπορεύσιμο» προϊόν που έχουν. Και το κάνουν με τον ιδανικότερο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα