Η Μυρτώ δύο χρόνια μετά την επίθεση στην Πάρο

13:06 24/11/2014 - Πηγή: AEK365

Η μητέρα της 17χρονης πια Μυρτώς, της κοπέλας που ξυλοκοπήθηκε άγρια στην Πάρο από έναν Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, βρίσκεται πια στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα, όπου δίνει την δική της μάχη για να μπορέσει να μιλήσει και να περπατήσει ξανά. Πάντα στο πλευρό της βρίσκεται η μητέρα της, Μαρία, η οποία μίλησε στην ιστοσελίδα Huffington Post για την δύσκολη καθημερινότητά τους.

Η Μυρτώ

δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει πέρα από κάποιους ήχους που κάνει και ένα «γεια» που καταφέρνει να πει στη γιαγιά της. Δεν μπορεί ακόμα να σταθεί όρθια και οι φυσικοθεραπευτές και οι εργοθεραπευτές του Κέντρου βρίσκονται συνεχώς δίπλα της. Όμως, η Μυρτώ καταλαβαίνει τα πάντα.

«Καταλαβαίνει, αλλά η εκφορά του λόγου είναι που τη δεσμεύει και δεν μπορεί να μας πει αυτά που καταλαβαίνει ή αυτά που θέλει. Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Δεν μπορώ να φανταστώ να μπω στη θέση της για να είμαι ειλικρινής. Να καταλαβαίνει το μυαλό σου και να μην μπορείς να εκφραστείς. Προσπαθώ να την καταλάβω αλλά σίγουρα δεν μπορώ να την καταλάβω στα πάντα, δεν μπορώ να καταλάβω τις σκέψεις της και δεν μπορεί και εκείνη να μου εκφράσει τις σκέψεις της. Πιστεύω ότι νιώθει εγκλωβισμένη. Εγώ έτσι θα ένιωθα. Συν ότι δεν μπορεί και να κινηθεί», λέει η μητέρα της.

Η μητέρα της λέει ότι η Μυρτώ δεν θυμάται τίποτα απ' όσα έγιναν στην Πάρο:

«Δεν θυμάται. Και πιθανόν να μην θυμηθεί ποτέ. Ο εγκέφαλος με αυτά τα χτυπήματα που δέχτηκε, όπως μας είπαν και από την Αμερική, έχει διαγράψει τα πάντα. Μπορεί κάτι στη λέξη Πάρος να της έρχεται σαν κάτι άσχημο, αλλά αυτό μπορεί να το έχει κάνει και μετά ο εγκέφαλός της».

Επίσης, η μητέρα της Μυρτώς μιλά για την στιγμή που η 20χρονη σήμερα αδερφή της κοπέλας την βρήκε χτυπημένη και πόσο αυτό της έχει στοιχίσει ως σήμερα, αλλά και για τον άνθρωπο που έφερε την κόρη της σ' αυτή την κατάσταση.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα