Η μεγάλη ώρα του ΑΠΟΕΛ

15:57 26/3/2012 - Πηγή: AEK365

ΑΠΟΕΛ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
"Γ.Σ.Π.", Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Η εφετινή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ επέτρεψε στον ΑΠΟΕΛ να κερδίσει με το σπαθί του μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης και τώρα οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν να ξεπεράσουν το πιο ψηλό εμπόδιο, αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης.
Οι πρωταθλητές Κύπρου προέρχονται από 0-0 στο «ΓΣΠ»

στο ντέρμπι απέναντι στην Ομόνοια. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ποντάρει πολλά στην έδρα της, όπου φέτος μετρά πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στο αδιάφορο ματς με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Τα 23.000 εισιτήρια εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ και πολύς κόσμος έμεινε με το παράπονο πως θα υποχρεωθεί να δει από την τηλεόραση τον ιστορικό αγώνα, καθώς η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη. Μεγάλος απών θα είναι ο τιμωρημένος, μετά την αποβολή του στον αγώνα με τη Λιόν, Γκουστάβο Μαντούκα.
Στον αντίποδα, η Ρεάλ έφτασε από το βράδυ της Κυριακής στην Κύπρο μέσα σε αποθέωση από περίπου 400 φίλους της. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μετρά μόνο προκρίσεις στις παρουσίες του στα προημιτελικά της διοργάνωσης, συνέτριψε με 5-1 το Σάββατο τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και υπερασπίστηκε το +6 από την Μπαρτσελόνα. Ο Πορτογάλος προπονητής υποχρεώθηκε να αφήσει στην ισπανική πρωτεύουσα τον τιμωρημένο Τσάμπι Αλόνσο και τους τραυματίες Άνχελ Ντι Μαρία, Χοσέ Μαρία Καγεχόν, Ρικάρντο Καρβάλιο και Λασανά Ντιαρά. Η Ρεάλ μετρά φέτος επτά νίκες σε οκτώ αγώνες στη διοργάνωση (μοναδική απώλεια το 1-1 με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, όπου ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις).
Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει καταφέρει να νικήσει ποτέ ισπανική ομάδα σε δέκα... προσπάθειες μετρώντας πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Στην έδρα του, ωστόσο, έχει τέσσερις ισοπαλίες και μόνο μία ήττα, με 2-1 από τη Μαγιόρκα στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 2003/04. Η Ρεάλ αντιμετωπίζει ομάδα από την Κύπρο μετά από 43 χρόνια. Το 1968 και το 1969 είχε αντιμετωπίσει την ΑΕ Λεμεσσού και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας παίζοντας όλα τα ματς στη Μαδρίτη κι έχοντας τέσσερις νίκες με τέρματα 26-1.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΤΣΕΛΣΙ
"Ντα Λουζ", Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Ανοικτό σε κάθε προγνωστικό είναι το ζευγάρι της Μπενφίκα με την Τσέλσι με την πορτογαλική ομάδα να θέλει, μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να αποκλείσει άλλη μια αγγλική ομάδα την στιγμή που για την Τσέλσι, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μοναδική διέξοδος σε μια απογοητευτική σεζόν.

Η Μπενφίκα προέρχεται από οδυνηρή ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Ολιανένσε, αποτέλεσμα που την έριξε στη δεύτερη θέση κι ένα βαθμό πίσω από την Πόρτο. Ο Ζόρζε Ζεσούς, που «πλήρωσε» την επιλογή να δώσει ανάσες σε κάποιους βασικούς, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Στον αντίποδα, οι Λονδρέζοι προέρχονται από το 0-0 με την Τότεναμ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και παραμένουν στο -5 από την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο περιμένει να διαπιστώσει την ετοιμότητα του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Η Μπενφίκα μετρά 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες ως γηπεδούχος

Keywords
Τυχαία Θέματα