Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

07:42 30/12/2012 - Πηγή: AEK365

Μοσχονάς:
Πήρε ένα 45λεπτο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα μετά από καιρό. Όταν χρειάστηκε στην επικίνδυνη φάση με τον Παπάζογλου έδειξε... αντανακλαστικά και απέκρουσε. Ο νεαρός δείχνει να πατά γερά στα πόδια του, παρότι το φιλικό ήταν με αδύναμο αντίπαλο.

Αρκούδας:
Έπαιξε στην θέση του και την πλευρά την ανεβοκατέβηκε αμέτρητες φορές. Στο γκολ έβγαλε την σέντρα που έφερε στον Πετρόπουλο το πρώτο του γκολ. Είχε καλούς συνδυασμούς με τον Φούντα και σε άλλες

τρεις καλές περιπτώσεις που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή είχε... άτσαλες σέντρες σουτ. Καλή εμφάνιση ενόψει Τρίπολης.

Τσαμουρλίδης:
Ηταν το μεγάλο ερωτηματικό μετά την πολύμηνη αποχή του. μπήκε νευρικά στο γήπεδο, αλλά όσο περνούσε η ώρα γινόταν καλύτερος. Το γλιστερό τερέν τον έκανε επιφυλακτικό με αποτέλεσμα κάποιες λάθος πάσες. Ήταν επηρεασμένος από την απραξία, αλλά με τον καιρό δείχνει ότι θα «ανέβει».

Κουτρουμπής:
Κάποιες στιγμές έπαιζε μόνος του στο κέντρο της άμυνας. Ψύχραιμος με την μπάλα παρά το επικίνδυνο τερέν λόγω βροχής, έκοψε καίριες φάσεις και έδειξε καλή εικόνα. Σημαντικό να είναι καλός τώρα που δεν υπάρχει Κοντοές...

Γιάγκο:
Πολύ κακή εμφάνιση για το επίπεδο του αγώνα. Πολλά λάθη, κακές εκτιμήσεις φάσεων και σε μία μάλιστα πήγε να... κρεμάσει τον Μοσχονά, αλλά ο νεαρός ήταν ψύχραιμος. Με τέτοια εικόνα ο Πορτογάλος το μόνο που κάνει είναι να συνεχίζει να προβληματίζει...

Μητρόπουλος:
Πολύ δουλειά στο κέντρο από τον νεαποκτηθή «κόφτη». Έκανε πολλά περισσότερα από τον Φέτση, γύριζε στην άμυνα για να πάρει συνέχεια την μπάλα και να την μοιράσει, ενώ αμυντικά δεν παράτησε καμία φάση. Όταν έπρεπε έπαιζε σκληρά, ενώ είχε και πολλά κοψίματα. Σημαντική προσθήκη για τις ανασταλτικές δουλειές στο κέντρο, καθώς έτσι «απελευθερώνει» Κορδέρο - Γκερέιρο.

Φέτσης:
Εμφάνιση που συνεχίζει το μέτριο πρόσωπο του νεαρού χαφ το τελευταίο διάστημα. Πολλά λάθη, κακές επιλογές με την μπάλα στα πόδια και καμία ουσιαστικά βοήθεια στο ανασταλτικό και οργανωτικό κομμάτι.

Γκερέιρο:
Παρότι ο Πανερυθραϊκός είναι ομάδα που παίζει στο τοπικό της Αθήνας, ο Γκερέιρο δεν μπόρεσε να ξεχωρίζει. Οργανωτικά έκανε λίγα πράγματα, περισσότερες φορές μπερδευόταν μόνος τους και έφτασε σε ένα τέτοιο φιλικό να αναγκάσει τον κόσμο να... αγανακτήσει 2-3 φορές στο πρώτο ημίχρονο με τις επιλογές του.

Γροντής:
Είναι επιτελικός μέσος με πολύ καλή τεχνική και στο άκρο δεν μπορεί να δείξει τίποτα. Ο Γροντής δεν μπορούσε να πατήσει καλά καλά στο αριστερό άκρο με την μπάλα στα πόδια, πόσο μάλλον να την φέρει στην περιοχή με σέντρα ή να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του. Μέτρια εμφάνιση από τον νεαρό που έπαιξε σε θέση που δεν ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά του.

Φούντας:
Πολύ καλή εμφάνιση με μπόλικες επελάσεις από δεξιά. Συνδυάστηκε καλά και με τον Αρκούδα και με τον Πετρόπουλο και έπαιξε πολύ ομαδικά. Ο Φούντας με την ταχύτητα του είναι πολύ επικίνδυνος και ο Πετρόπουλος τον αξιοποίησε με τα καλά σπασίματα του. Αν συμμετάσχει και στο επιθετικό κομμάτι θα είναι ακόμη καλύτερα.

Πετρόπουλος:
Ουσιαστικά το μεγάλο κέρδος. Η ΑΕΚ είδε (ακόμη και σε ένα τέτοιο φιλικό) ότι απέκτησε «κανονικό» σέντερ φορ. Κρατούσε την μπάλα βάζοντας το κορμί του σωστά μπροστά από αυτήν, έπαιζε με ψηλά το κεφάλι και έσπαγε την μπάλα όπου έβλεπε αμαρκάριστο συμπαίκτη για να γίνει κίνηση και φάση. Το έκανε πολλές φορές και όταν βρισκόταν με την μπάλα στα πόδια, εκτελούσε ανεξαρτήτου θέσης. Δείγμα της αυτοπεποίθησης που έχει με την μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Μάλιστα, παρότι αδύναμο φιλικό σε μια φάση που έχασε την μπάλα γύρισε μέχρι την περιοχή της ΑΕΚ για να την κλέψει και να διορθώσει το λάθος. Πολύτιμη μεταγραφή για την ΑΕΚ...

ΑΛΛΑΓΕΣ

Μακρυωνίτης:
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές επικίνδυνες φάσεις για την ΑΕΚ. Ο νεαρός ξεκίνησε λίγο νευρικά, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος πατούσε καλύτερα. Πάντως δεν χρειάστηκε να επέμβει σε κάποια φάση του Πανερυθραϊκού.

Τσουκαλάς:
Στα ματς με την Καβάλα ήταν χαφ, χθες έπαιξε δεξί μπακ που είναι και η θέση του... Παρότι δεν έκανε πολλές επιθέσεις από εκεί η ΑΕΚ ήταν σταθερός αμυντικά και επιθετικά προσπάθησε να φέρει την μπάλα προς την επίθεση.

Παπαδημητρίου:
Έπαιξε αριστερό μπακ ο νεαρός, που δεν είναι η φυσική του θέση. Ωστόσο, δεν είχε πολύ δουλειά και στάθηκε καλά. Προσπάθησε να συνδυαστεί με τον Βαλλιάνο επιθετικά, αλλά δίχως μεγάλη επιτυχία.

Τσούπρος:
Κυρίαρχος στο ανασταλτικό κομμάτι. Έκοψε πολλές φάσεις, αφού ο τρόπος που έκανε ο Πανερυθραϊκός επίθεση τον βόλευε για να βάζει το κορμί του και να κόβει κάθε κίνδυνο. Βοήθησε και τον Φωτιά να σταθεί...

Φωτιάς:
Πάρα πολύ άγχος στην πρώτη του συμμετοχή, με τον νεαρό κεντρικό αμυντικό να προσπαθεί να δείξει καλή εικόνα, αλλά δίχως να τα καταφέρει. Ο Φωτιάς έπαιξε στο πλάι του Τσούπρου, όμως και αμυντικά και με την μπάλα στα πόδια ήταν μέτριος.

Ρίκκα:
Το ματς είχε χαμηλό ρυθμό στο β' ημίχρονο ελέω και της βροχής και έτσι μπόρεσε να κρατήσει και μπάλες και να προλαβαίνει τους αντιπάλους του. Ωστόσο, τα ματς που τον χρειάζεται η ΑΕΚ έχουν άλλες απαιτήσεις και ο Ρίκκα δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Κορδέρο:
Ήταν... έκπληξη η συμμετοχή του Ισπανού στην 11άδα της επανάληψης. Ωστόσο, έδειξε σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του με τον Ατρόμητο στις 16/12. Δεν είναι μόνο το πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε, αλλά και γενικότερα ότι έπαιρνε πρωτοβουλίες οργανωτικά και έδειξε να πατά καλά.

Κουρέλλας:
Ο νεαρός αγωνίστηκε ως κεντρικός χαφ, παρότι ήρθε ως ακραίος επιθετικός. Προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά, αλλά δεν τα κατάφερε μια και δεν είχε καλές επιλογές και συνδυασμούς με τους συμπαίκτες του.

Βαλλιάνος:
Ήθελε να αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει και έκανε τα πάντα. Λίγα του βγήκαν, αλλά έτρεξε πάρα πολύ αριστερά. Προσπάθησε να μπει στην περιοχή πολλές φορές, αλλά δίχως επιτυχία. Είχε μεγάλη διάθεση, αλλά δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει και να γίνει ουσιαστικός.

Τσίτας:
Αφού έπαιξε σε επίσημο ματς αριστερό εξτρέμ, χθες έπαιξε δεξί εξτρέμ! Ο νεαρός σέντερ φορ της ΑΕΚ δεν μπόρεσε από το... φτερό να κάνει πολλά πράγματα, καθώς δεν έχει τα στοιχεία που απαιτούνται. Προσπάθησε να πατήσει περιοχή, αλλά δεν ερχόταν η μπάλα εκεί.

Σταματής:
Έπαιξε ως σέντερ φορ ο Σταματής, όμως δεν είδε καμία στιγμή την μπάλα να του έρχεται σε φάση για να εκτελέσει. Έβγαινε πολλές φορές εκτός για να δημιουργήσει κινδύνους, αλλά τελικά δεν υπήρχε ουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα