Η ιδανική κοινωνία σ'ενα χωριό της Ισπανίας! (ΦΩΤΟ)

19:17 1/7/2012 - Πηγή: AEK365

Μια φωτεινή εξαίρεση και ένα παράδειγμα προς μίμηση παγκοσμίως, αποτελεί το ισπανικό χωριό Μαριναλέντα της Ανδαλουσίας.

Το χωριό που έχει 2.800 περίπου κατοίκους αντιστέκεται σθεναρά στην οικονομική κρίση που πλήττει την Ισπανία, αλλά και όλη την Ευρώπη αποτελώντας ένα μικρό «θαύμα» του ισπανικού νότου.

Την στιγμή που στην Ανδαλουσία υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια άνεργοι, στην Μαριναλέντα δεν υπάρχει ούτε ένα χωρίς δουλειά. Κάθε εργαζόμενος

δουλεύει 6,5 ώρες την ημέρα λαμβάνοντας 45 ευρώ ημερομίσθιο και 1.200 ευρώ μηνιαίως! Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα με την εργασία του αμείβονται ακριβώς το ίδιο. Οι περισσότεροι ασχολούνται είτε με την καλλιέργεια οσπρίων και λαχανικών ή στο τοπικό εργοστάσιο μεταποίησης προϊόντων. Τα έσοδα δεν μοιράζονται αλλά επενδύονται στο συνεταιρισμό για να δημιουργηθούν νέες δουλειές.

Τα σπίτια ενοικιάζονται προς 15 ευρώ το μήνα και οι γονείς πληρώνουν 12 ευρώ το μήνα, για να στέλνουν τα παιδιά του στον παιδικό σταθμό του χωριού!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χωριό δεν υπάρχουν αστυνομικοί, αλλά και καθόλου εγκληματικότητα! Μάλιστα το γεγονός ότι δεν έχει αστυνομία μειώνει τις δαπάνες της κατά 300.000 ευρώ το χρόνο!

Keywords
Τυχαία Θέματα