«Η Γερμανία δε ήθελε ποτέ την έξοδο της Ελλάδας απ'το ευρώ»

22:36 16/5/2014 - Πηγή: AEK365

Η Γερμανία δεν υποστήριξε ποτέ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υποστήριξε κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο απαντώντας στα δημοσιεύματα των Financial Times σχετικά με το λεγόμενο «σχέδιο Ζ».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Mάρτιν Τσαουντούρι αναφερόμενος στις απόψεις που εκφράζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο

βιβλίο του πρώην Αμερικανού υπουργού οικονομικών Τίμοθι Γκάϊντνερ, τόνισει ότι σε κανένα σημείο του βιβλίου ο κ. Σόιμπλε δεν υποστηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά ότι παρουσιάζει στον τότε ομόλογο του «διαθέσεις» που υπήρχαν εκείνο το διάστημα στην ΕΕ και ότι αυτές αναφέρονται στα σχόλια του Τ. Γκάιτνερ.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της ευρωκρίσης ουδέποτε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράστηκε υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη». Για να στηρίξει την άποψη αυτή ο κ. Τσαουντούρι παρέθεσε κομμάτι από ομιλία του κ. Σόιμπλε του 2012 στο γερμανικό κοινοβούλιο. Στη συζήτηση με θέμα την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι «χωρίς τη στήριξη μας δεν θα διακυβευόταν μόνο το μέλλον της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ευρωζώνης. Το ζητούμενο είναι να διατηρήσουμε τη δική μας κοινή Ευρώπη, την κοινή μας ευημερία».

Keywords
Τυχαία Θέματα