Η ΕΣΗΕΜ-Θ κατά της ΕΠΟ

20:38 24/4/2014 - Πηγή: AEK365

Η ΕΣΗΕΜ-Θ απέστειλε δύο επιστολές, η πρώτη σε ήπιο ύφος όταν διαπίστωσε πως ο κ. Τσαπίδης την εμπαίζει. Η επιστολή είναι η εξής και απευθύνεται στον πρόεδρο της ΕΠΟ.
«Κύριε πρόεδρε
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, παρέλαβε καταγγελία του δημοσιογράφου μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Σταύρου Κόλκα σύμφωνα με την οποία η ΕΠΟ αρνήθηκε να τον διαπιστεύσει για την κάλυψη

του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος που θα γίνει το Σάββατο 26/4 στο ΟΑΚΑ επικαλούμενη διοικητική απόφαση που ελήφθη εξαιτίας όσων γράφει για την Ομοσπονδία ο εν λόγω συντάκτης σε ρεπορτάζ του.
Όπως αντιλαμβάνεστε, εφόσον ισχύει ένα τέτοιο μέτρο, προκύπτει ζήτημα περιορισμού της ελευθερίας της διατύπωσης γνώμης από δημοσιογράφους, πάντα στο πλαίσιο των δεοντολογικών αρχών του επαγγέλματος.
Για αυτόν τον λόγο, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ σας παρακαλεί να επανεξετάσετε την απόφασής σας, συνυπολογίζοντας ότι τυχόν εφαρμογή της στρέφεται εναντίον της ελευθεροτυπίας» αναφέρει η ανακοίνωση.
Όταν η ΕΠΟ ουδέποτε απάντησε στο συγκεκριμένο αίτημα για μία πράξη της που δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν σε αυτό το επίπεδο, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μάκης Βοϊτσίδης, μίλησε απευθείας με τον πρόεδρο της ΕΠΟ τηλεφωνικά και από την επιστολή νούμερο δύο γίνεται αντιληπτό πως ο ισχυρός άντρας της Ομοσπονδίας αποδέχτηκε ουσιαστικά πως αυτό που τον πείραξε είναι τα δημοσιεύματα εναντίον του και όχι τόσο η συγκεκριμένη μία ανάρτηση. Θα πρέπει να σημειώσω πως κοιτώντας προς τα πίσω στην προσωπική μου σελίδα στο facebook μέχρι τον περασμένο Αύγουστο δεν είχα καμία άλλη αναφορά στον Σαρρή πλην αυτής που κατέβασα στο λεπτό.
Ας διαβάσουμε λοιπόν την επιστολή που ακολούθησε την συνομιλία του κ. Σαρρή με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ κ. Μάκη Βοϊτσίδη.
«Κύριε πρόεδρε
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης επανέρχεται στο αίτημα σχετικά με τη διαπίστευση του δημοσιογράφου - μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ Σταύρου Κόλκα στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, το οποίο σας διατυπώσαμε με επιστολή μας νωρίτερα σήμερα χωρίς να υπάρξει καμία ανταπόκριση από εσάς.
Είναι ακατανόητο για την ΕΣΗΕΜ-Θ να επιβάλει ο πρόεδρος ενός θεσμικού φορέα όπως η ΕΠΟ τακτικές αποκλεισμού εξαιτίας ζητημάτων που αφορούν τον ίδιο και όχι τον θεσμό.
Εφόσον όπως ισχυρίζεστε δημοσιεύματα του εν λόγω δημοσιογράφου σας θίγουν υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι και συγκεκριμένα θεσμικά όργανα για να αντιδράσετε.
Η αναγωγή του προσωπικού σας θέματος σε πρόβλημα του φορέα που διοικείτε, αποτελεί σαφές δείγμα αλαζονικής και αντιδημοκρστικής πρακτικής. Δεν είναι δυνατόν η ΕΠΟ να αποκλείει δημοσιογράφους από την κάλυψη δραστηριοτήτων επειδή ο πρόεδρός της ενοχλείται από δημοσιεύματά τους.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκη σας καλεί εκ νέου να ανακαλέσετε την ασύμβατη με την ευρωπαϊκή αντίληψη για την ελευθερία του λόγου απόφασή σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα