Η Ελλάδα στο επίκεντρο

17:41 10/2/2012 - Πηγή: AEK365

Πρώτο θέμα είναι για τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης η κατάσταση στη χώρα μας. Μιλούν για δραματικές εξελίξεις και πολιτική αναταραχή που φέρνει την χρεοκοπία πιο κοντά παρά ποτέ. Η γενικότερη εικόνα που μεταφέρεται από τον διεθνή Τύπο είναι ότι η Ελλάδα δείχνει να κάνει πίσω στις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους της.

Γίνονται εκτενέστατες αναφορές στις διαμαρτυρίες των Ελλήνων με τους Financial Times

να μεταδίδουν πως χιλιάδες Αθηναίοι πολίτες διαμαρτύρονται ενάντια στις νέες περικοπές και ανάλογα δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές σελίδες των βρετανικών, γαλλικών και γερμανικών μέσων.

Και το ΒΒC μεταδίδει: «Η Αθήνα διαδηλώνει ενάντια στα νέα μέτρα που απαιτούνται για το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στις δηλώσεις Καρατζαφέρη: «To μικρότερο κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση απορρίπτει τα νέα μέτρα», μεταδίδουν οι FT και το Sky News. Το κανάλι μάλιστα μεταδίδει και την είδηση πως η Ελληνική Αστυνομία απειλεί να συλλάβει την τρόικα!

«Η Ελλάδα κάνει πίσω στις απαιτήσεις της τρόικα για πρόσθετες περικοπές», μεταδίδει και το Bloomberg, εστιάζοντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ.

«Οι Έλληνες διαδηλώνουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας πριν τις κρίσιμες ψηφοφορίες», μεταδίδει το Reuters, το οποίο ομοίως αναφέρει πως η Ελληνική Αστυνομία στρέφεται εναντίον της Τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα