Η δικαίωση του Νικόλα

19:08 30/12/2012 - Πηγή: AEK365

Την απόφαση που τον δικαιώνει για το μοιραίο ατύχημα που είχε το 1995 κρατάει πλέον στα χέρια του ο Νίκος Ξηροκώστας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας soccerplus.gr. Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

«Με.. δόσεις θα πληρώσει η Football League, το ποσό των 400.000 ευρώ στον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ, Νίκο Ξηροκώστα, ο οποίος το 1995 μετά το τραγικό συμβάν στο γήπεδο του Άρη έμεινε σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο Νίκος Ξηροκώστας

στις 10/9/1995 υπέστη συντριπτικό χτύπημα στην σπονδυλική στήλη από κιγκλίδωμα που υποχώρησε στο ματς του Αρη με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη και έμεινε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ στριμώχτηκαν σε χώρο των εξεδρών που δεν χώραγε ούτε τους μισούς και το μοιραίο δεν άργησε να γίνει. Το σημαντικό της υπόθεσης ήταν ότι το γήπεδο Xαριλάου είχε κριθεί ακατάλληλο, από την αρμόδια επιτροπή, και η διορία που είχε δοθεί για τις επισκευές των κιγκλιδωμάτων έληγε στις 6 Σεπτεμβρίου τέσσερις μέρες πριν το παιχνίδι. Ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ, ο Νίκος Ξηροκώστας είχε προσφύγει στα δικαστήρια και πλέον έχει την απόφαση στα χέρια του, η οποία τον δικαίωσε και επιβάλει να του καταβληθούν 400.000 ευρώ.

Το... μάρμαρο η Football League

Το περίεργο στην υπόθεση, είναι ότι το πόσο αυτό καλείται να πληρώσει η Football League, καθώς μετά την δημιουργία της Super League όλα τα χρέη της τότε ΕΠΑΕ και μεταφέρθηκαν στην Ένωση Β' και Γ΄Εθνικής. Ο λόγος είναι πως το 1995 όλα τα επαγγελματικά πρωτάθλημα άνηκαν στην ΕΠΑΕ, η οποία τυπικά τώρα είναι η Ενωση Football League Football League 2.

Συμφωνήθηκε μάλιστα τότε, η νεοϊδρυθείσα Super League, γι αυτόν ακριβώς το λόγο, να δίνει χρήματα κάθε χρόνο στην Ένωση Β΄ και Γ΄Εθνικής, προκειμένου να εξοφλούνται τα χρέη από άφηνε πίσω του το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

"Πόρτα" από ΑΕΚ και Αρη

Η Football League -η οποία συζήτησε για το εν' λόγω θέμα στο Δ.Σ της Παρασκευής- ζήτησε από την ΑΕΚ και τον Αρη να πληρώσουν, ωστόσο και οι δύο ομάδες δεδομένου της πολύ άσχημης οικονομικής τους κατάστασης δεν έχουν τη δυνατότητα. Ετσι το μάρμαρο θα το πληρώσει μόνη της η Ενωση Football League, Football League 2, η οποία θα καταβάλει με.. δόσεις το ποσό που επιδίκασε το δικαστήριο σαν αποζημίωση Νίκο Ξηροκώστα».

Keywords
Τυχαία Θέματα