Η «Χ»αρά του επιθετικού

21:32 9/12/2012 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 14η αγωνιστική

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 2-2

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος

Πολύ καλό παιχνίδι έγινε στο ΟΑΚΑ όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2. Οι

κακή αμυντική λειτουργία των δύο ομάδων ήταν το χαρακτηριστικό του ματς με τους "πράσινους" να είναι γενικά καλύτεροι και στο τέλος να πιέζουν ασφυκτικά χωρίς όμως να καταφέρνουν να πάρουν το ματς.

Εξαιρετικό το πρώτο μέρος με ρυθμό και κύριο χαρακτηριστικό του τα κενά στις άμυνες των δύο ομάδων και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχανε εύκολα την μπάλα στο κέντρο. Οι "πράσινοι" μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και στο 10' απείλησαν με κεφαλιά του Βύντρα που πέρασε άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Ζέκα έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά δεν βρήκε στόχο. Τελικά η "πράσινη" πίεση απέδωσε καρπούς στο 17' όταν μετά από χαμηλή σέντρα του Σπυρόπουλου η μπάλα πέρασε απ' όλους και έφτασε στον Μαυρία που από κοντά έκανε με σουτ το 1-0. Το γκολ αφύπνισε τον Ολυμπιακό που στο 22' απάντησε. Ο Αμπντούν ξέφυγε από τον Σεϊταρίδη και έκοψε στον Τζιμπούρ που εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 24' ο Τοτσέ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μανιάτης έκοψε με το στήθος πάνω στη γραμμή. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν και αυτοί μεγάλη ευκαιρία όταν στο 27' ο Ιμπαγκάσα έδωσε τη σωστή στιγμή στον Φουστέρ ο οποίος από πολύ καλή θέση και με τον Καρνέζη να έχει βγει και να του έχει προσφέρει όλο το τέρμα αντί να πλασάρει, πάσαρε στο πουθενά. Επτά λεπτά μετά όμως ο Φουστέρ εκτέλεσε κόρνερ και ο Τζιμπούρ ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα. Έτσι ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την ανατροπή χάρη στην αστεία αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟ. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Χριστοδουλόπουλος δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε στο δεύτερο μέρος και έδωσε χώρο στους "πράσινους" που στο 59' απείλησαν με ένα καλό σου του Βιτόλο. Πέντε λεπτά μετά ο Κάρολ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Χριστοδουλόπουλου. Τελικά η τρίτη καλή προσπάθεια του ΠΑΟ ήταν και η φαρμακερή όταν ο Χολέμπας δεν μπόρεσε να κόψει την μπαλιά προς τον Μαυρία που έκανε παράλληλη μπαλιά για τον Τοτσέ ο οποίος από κοντά πιεζόμενος έκανε το 2-2. Στο 72' ο Μαυρίας μπήκε στην περιοχή αλλά άργησε να εκτελέσει και τον πρόλαβαν Χολέμπας και Κάρολ. Δύο λεπτά μετά ο Φουστέρ από ιδανική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καρνέζη. Ο Ισπανός στο 77', μετά από φοβερή ενέργεια του Αμπντούν, βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι και έκανε το σουτ όμως ο Σεϊταρίδης με σωτήρια επέμβαση έκοψε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Ο Παναθηναϊκός στο 86' έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς όταν μετά από λάθος του Χολέμπας η μπάλα πήγε στον Πετρόπουλο που δεν μπόρεσε από κοντά να πλασάρει τον Κάρολ. Στις καθυστερήσεις ο Μαυρίας κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού αλλά η σέντρα του πέρασε εκτός χωρίς να βρει κάποιον.

ΠΑΟ (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης (83'Μαρίνος), Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βι

Keywords
Τυχαία Θέματα