Η μπίλια έκατσε στο πράσινο

17:18 21/12/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ 14η αγωνιστική

Ομόνοια-Ανόρθωση 3-2
(45', 79' Σκέμπρι, 54' Σοάρες/ 30' Κολαούτι, 88' Γκαρσία)

Στο "ΓΣΠ" έγινε το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής στην Κύπρο με την Ομόνοια να κερδίζει 3-2 την Ανόρθωση σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα που είχε και δυο αποβολές.
Στο 24' διαδραματίστηκε ένα απίστευτο και άσχημο σκηνικό με τον Αλέξα της Ανόρθωσης πρώτα να κτυπάει τον Ασίς εκτός φάσης και να δέχεται την κόκκινη κάρτα. Στην

συνέχεια δημιουργήθηκε σύρραξη και ο προπονητής της Ανόρθωσης, Ζόρζε Κόστα, κτύπησε στο πρόσωπο(!) τον Ράινερ Ράουφμαν, παράγοντα της Ομόνοιας, και αποβλήθηκε κι αυτός με την σειρά του!
Στο 30' μετά από κόρνερ της Ομόνοιας οι παίκτες της Ανόρθωσης έφυγαν στην κόντρα ταχύτατα και ο Κάλβο έδωσε στον ανενόχλητο Κολαούτι μέσα στην περιοχή του τριφυλλιού και ο Αργεντινός με κεφαλιά έγραψε το 0-1 μέσα σε αποθέωση.
Μετά και τον τρελό ρυθμό που πήρε το παιχνίδι η Ομόνοια κατάφερε να ισοφαρίσει στο 44' με ωραία γυριστή κεφαλιά του Σκέμπρι βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του ΓΣΠ.
Η Ομόνοια ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 54' όταν κέρδισε το πρώτο πέναλτι της χρονιάς μετά από χέρι του Γκάλαμαζ μέσα στην περιοχή και ο Μάρκο Σοάρες το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1.
Στο 79' ο Ασίς έδωσε ωραία κάθετη στον Μενγκόλο και αυτός με την μια στον επερχόμενο Σκέμπρι, με τον Μαλτέζο να σκοράρει με τακουνάκι στην κίνηση εν μέσω αποθέωσης δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων στην Ομόνοια.
Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα μια ανόητη ενέργεια του Σκαραμοτσίνο άφησε την Ομόνοια με 10 παίκτες καθώς ο Γάλλος κτύπησε εκτός φάσης τον Τζέισον Δημητρίου.

Τρία λεπτά πριν το τέλος, η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι, ο Γκαρσία εκτέλεσε και ο Μορέιρα απέκρουσε όμως στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος παίκτης σκόραρε με κεφαλιά για το 3-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ομόνοια (Κάσερες-Στάροβλαχ): Μορέιρα, Κυριάκου, Αντράδε, Σερφά, Σκαραμοτσίνο, Σοάρες, Μαργκάσα, Ασίς, Σκέμπρι (90+3' Αλαμπί), Πλατινί (66' Μεγκόλο), Γκικίεβιτς (76' Λεάντρο).

Ανόρθωση (Ζόρζε Κόστα): Βέγκα, Δημητρίου, Ζόρζε (29' Γκάλαμαζ), Παβίτσεβιτς, Αβραάμ, Αλέξα, Μάκος, Γκαρσία, Φοφανά (29' Οχαγιόν), Κάλβο (86' Μακρής), Κολαούτι.

Άρης Λ.-Αλκή: 0-0

Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Άρης και Αλκή, σε αγώνα που έγινε στο Τσίρειο για την 14η αγωνιστική. Η ομάδα του Τον Κάανεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε για τη νίκη, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Στυλιανού.

Η νεανική ομάδα του Κώστα Καϊάφα στάθηκε πολύ καλά στην άμυνα και κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Με το ισόπαλο αποτέλεσμα ο Άρης έφτασε στους 9 βαθμούς, ενώ η Αλκή με τον δεύτερο βαθμό στο πρωτάθλημα έφτασε στο -12.

Ερμής Α.-Απόλλων Λ.: 0-0

Το αήττητο σερί του Ερμή διευρύνθηκε στα 13 παιχνίδια, μετά τη σημερινή ισοπαλία με τον Απόλλωνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (0-0).

Το παιχνίδι ήταν ισοδύναμο και ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Οι κυανόλευκοι πέρασαν στην πρώτη θέση με 31 βαθμούς, αλλά περιμένουν το αυριανό ματς της ΑΕΛ με τον Εθνικό, η οποία έχει 30 πόντους.

Εκτός από τις απώλειες βαθμών, οι κυανόλευκοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Γκαστόν Σανγκόι κόντρα στην Ανόρθωση, αφού συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα