Η Αθήνα, η δυτική πόλη με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης

13:23 4/12/2012 - Πηγή: AEK365

Τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης προσφέρει η πρωτεύουσα της Ελλάδας μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών πόλεων, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Mercer. Σε ένα βαθμό γι' αυτή την αρνητική πρωτιά ευθύνεται και η οικονομική κρίση.

Πρώτη στη λίστα με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης είναι για τέταρτη συνεχή χρονιά η Βιέννη της Αυστρίας, η οποία προσφέρει όχι μόνο άρτια υγειονομική περίθαλψη, αλλά και έντονη πολιτιστική ζωή και λογικές τιμές ενοικίων.

Τελευταία στη λίστα όλων των 221 πόλεων που μελετήθηκαν

βρίσκεται η Βαγδάτη στο Ιράκ.

Η Mercer διεξάγει την ετήσια έρευνά της για να βοηθήσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς να ορίσουν τις απολαβές των εργαζομένων στο εξωτερικό και βασίζει τα αποτελέσματα της έρευνάς της σε 39 κριτήρια αξιολόγησης των πόλεων στα οποία συμπεριλαμβάνονται η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς.

Πάντως, σύμφωνα με το ανώτατο στέλεχος της Mercer, Σλαγκίν Παρακατίλ, η Ευρώπη παρά την κρίση χρέους φαίνεται να έχει γενικά καλές συνθήκες ζωής: «Συνολικά, οι ευρωπαϊκές πόλεις εξακολουθούν να έχουν υψηλή ποιότητα ζωής ως αποτέλεσμα του συνδυασμού αυξημένης σταθερότητας, ανόδου του βιοτικού επιπέδου και βελτίωσης των υποδομών των πόλεων» αλλά προσθέτει ότι «η οικονομική κρίση, οι πολιτικές εντάσεις και το υψηλό ποσοστό ανεργίας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να συνιστούν πρόβλημα για την περιοχή».

Στην Βόρεια και Νότια Αμερική, στις δυο πρώτες θέσεις βρίσκονται οι πόλεις του Καναδά, ενώ τρίτη θέση παγκοσμίως κατέχει το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και 73η το Ντουμπάι κερδίζοντας έτσι την καλύτερη βαθμολογία στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Ωστόσο, 15 πόλεις της ίδιας περιοχής κατέχουν τις τελευταίες 20 θέσεις.

Η πρώτη δεκάδα της λίστας:

1. Βιέννη, Αυστρία

2. Ζυρίχη, Ελβετία

3. Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

4. Μόναχο, Γερμανία

5. Βανκούβερ, Καναδάς

6. Ντίσελντορφ, Γερμανία

7. Φρανκφούρτη, Γερμανία

8. Γενεύη, Ελβετία

9. Κοπεγχάγη, Δανία

10. Βέρνη, Ελβετία

Η τελευταία δεκάδα:

212. Κινσάσα, ΛΔ Κονγκό

213. Νουαξότ, Μαυριτανία

213. Tμπιλίσι, Γεωργία

215. Μπραζαβίλ, Κονγκό

216. Σαναά, Υεμένη

217. Χαρτούμ, Σουδάν

218. Τζαμένα, Τσαντ

219. Πορτ ο Πρινς, Αϊτή

220. Μπανγκούι, Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία

221. Βαγδάτη, Ιράκ

Keywords
Τυχαία Θέματα