Πλήγωσε την Τσέλσι ο Λάμπαρντ!

17:28 21/9/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.-ΤΣΕΛΣΙ: 1-1
Γήπεδο: Etihad

Οι παλιές αγάπες πάνε, μεν στον παράδεισο, αλλά όσον αφορά το ποδόσφαιρο δεν χωρούν τέτοιοι συναισθηματισμοί. Έτσι, ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος μεγαλούργησε με τη φανέλα της Τσέλσι, ήταν κι εκείνος που στο ντέρμπι με τη Σίτι την πλήγωσε και με το γκολ που πέτυχε λίγο πριν το τέλος έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στη Σίτι.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Μάντσεστερ Σίτι

να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Γιάγια Τουρέ να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία για τους «πολίτες» στο 8ο λεπτό με κεφαλιά. Η Τσέλσι όχι μόνο δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα αλλά η πρώτη φορά που πάτησε στην αντίπαλη περιοχή ήταν μετά το 20λεπτο. Η δεύτερη καλή στιγμή του ματς άνηκε και πάλι στη Σίτι με σουτ του Αγουέρο στο 30' ενώ δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε προσπάθεια του Κέιχιλ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φάμπρεγας.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό ήταν ίδιο. Η Μάντσεστερ Σίτι στην επίθεση και η Τσέλσι στην άμυνα. Μέχρι το 65ο λεπτό όπου άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Ζαμπαλέτα έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Ντιέγκο Κόστα και ο διαιτητής τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αυτόματα η Σίτι πέρασε σε παθητικό ρόλο με την Τσέλσι να παίρνει την κατοχή της μπάλας. Ο Πελεγκρίνι πέρασε στον αγώνα τον Σανιά αντί του Τζέκο με στόχο να προφυλάξει τα μεπόπισθεν. Ωστόσο δύο λεπτά μετά, η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε άριστα τους κενούς χώρους και μετά από ασίστ του Αζάρ, ο Σίρλε, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή, δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να ανοίξει το σκορ για την Τσέλσι. Η Τσέλσι άφησε χώρο στην Σίτι με τους Λονδρέζους όμως να φτάνουν μια ανάσα από το γκολ, όταν στο 80΄το πλασέ του Ντιέγκο Κόστα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Πελεγκρίνι είχε περάσει τον Λάμπαρντ στον αγωνιστικό χώρο και τελικά αυτός έμελλε να είναι ο παίκτης που θα «σκότωνε» τις ελπίδες της Τσέλσι για διπλό. Στο 84ο λεπτό, ο Μίλνερ τροφοδότησε τον Άγγλο μέσο όμορφα μέσα στην περιοχή και ο Λάμπαρντ με ένα εναέριο δεξί σουτ πρόλαβε τον Τέρι νικώντας τον Κουρτουά για το τελικό 1-1.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Μανγκαλά, Κολάροφ (Λάμπαρντ 78'), Μίλνερ, Φερναντίνιο (Νάβας 73'), Τουρέ, Σίλβα, Αγουέρο, Τζέκο (Σανιά 70')

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρεζ (Μικέλ 63'), Μάτιτς, Γουίλιαν (Σίρλε 63'), Φάμπρεγας, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (Ντρογκμπά 85')

ΛΕΣΤΕΡ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 5-3
Γήπεδο: King Power Stadium

Κι όμως υπάρχει και χειρότερο για τη Γιουνάιτεντ... Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρέθηκαν να νικούν με 3-1 τη Λέστερ, κι όμως κατάφεραν να χάσουν με 5-3 από τη Λέστερ, που έγινε η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα που πετυχαίνει πάνω από 4 γκολ κόντρα στην ομάδα του Φαν Χάαλ. Επίσης αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Γιουνάιτεντ γνώρισε την ήττα, ενώ βρισκόταν να προηγείται με 2 γκολ.

Στο 11΄ ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λέστερ, όμως ο εξερχόμενος Σμάιχελ έπεσε στα πόδια του και απέκρουσε το πλασέ του Ολλανδού. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 13ο λεπτό. Ο Φαλκάο ξέφυγε από τα αριστερά, έβγαλε όμορφα τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Φαν Πέρσι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τη Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» απέβαλλαν το άγχος και τρία λεπτά αργότερα πρόσφεραν μοναδική παράσταση. Ο Ρούνεϊ πέρασε κάθετα στον Ντι Μαρία, ο οποίος από το ύψος της περιοχής κρέμασε τον Σμάιχελ σημειώνοντας το 2-0 με έναν καταπλητικό τρόπο. Ωστόσο η Λέστερ αντέδρασε και στην αμέσως επόμενη επίθεση, μείωσε με εξαιρετική κεφαλιά του Ουγιόα, ο οποίος νίκησε τον Ντε Χέα στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή του γωνία. H Λέστερ προσπάθησε να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας και να επιτεθεί κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα όμως η Γιουνάιτεντ ήταν πιο επικίνδυνη. Στο 41' ο Ντι Μαρία δεν κατάφερε να νικήσει τον Σμάιχελ έπειτα από ασίστ του Φαν Πέρσι ενώ μια καλή στιγμή είχε και ο Ρόχο λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ μπήκε με διάθεση να τελειώσει το ματς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αφού ο Ρούνεϊ δεν βρήκε δίχτυα στο 51' ήρθε ο Ερέρα με ένα υπέροχο τακουνάκι έπειτα από ασίστ του Ντι Μαρία στο 57΄να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-1.Από εκείνο το σημείο όμως και μετά, η Γιουνάιτεντ απλά εξαφανίστηκε από τον αγωνιστικό χώρο. Στο 62΄ο Κλάτενμπεργκ ανακάλυψε πέναλτι εις βάρος της Γιουνάιτεντ σε μαρκάριμα του Ράφαελ στον Βάρντι και ο Νούτζεντ μείωσε σε 3-2. Στο 64΄ οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σωστά την μπάλα και ο Καμπιάσο από το ύψος της περιοχής, ισοφάρισε σε 3-3. Η Γιουνάιτεντ τα είχε χαμένα με αποτέλεσμα στο 79' και μετά από λάθος του Μάτα ο Βάρντι να δώσει προβάδισμα στην Λέστερ με σκορ 4-3. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και στο 83' ήρθε η χαριστική βολή. Ο Μπλάκετ έκανε λάθος και στη συνέχεια υπέπεσε σε πέναλτι στον Βάρντι. Ο Ουγιόα ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 5-3 για την Λέστερ, η οποία σημείωσε την πιο επική ανατροπή της ιστορίας της εντός έδρας σπάζοντας παράλληλα και μια άκρως δυσμενή παράδοση με τη Γιουνάιτεντ.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ντε Λε, Μόργκαν, Μουρ, Κοντσέσκι, Βαρντί (Σλουπ 85'), Καμπιάσο (Κινγκ 71'), Χάμοντ, Ντρίνκγουοτερ, Νιούτζεντ, Ουγιόα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Ντε Χέα, Ράφαελ, Έβανς (Σμόλινγκ 30'), Μπλάκετ, Ρόχο, Μπλιντ, Ερέρα, Ντι Μαρία (Μάτα 76'), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι, Φαλκάο (Γιανουζάι 72')

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 0-1
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Οδυνηρή εντός έδρας ήττα (1-0) για την Τότεναμ από τη Γουέστ Μπρομ.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια της, η Τότεναμ δεν κατάφερε απέναντι στην Γουέστ Μπρόμιτς να επιβάλει το ρυθμό της και να την πιέσει ασφυκτικά από το ξεκίνημα. Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να διατηρήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και μάλιστα κερδίζοντας αρκετά κόρνερ να κρατήσουν στο πρώτο 20λεπτο την Τότεναμ, μακριά από την περιοχή τους. Λαμέλα και Έρικσεν έψαχναν τρόπους να τροφοδοτήσουν τον Αντεμπαγιόρ με την άμυνα της Μπρόμιτς όμως να μην απειλείται ιδιαίτερα. Η Μπρόμιτς είχε μια καλή στιγμή στο 31' με τον Ντόουσον ενώ η Τότεναμ απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες με τον Έρικσεν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον Φόστερ να μπλοκάρει την προσπάθειά του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Τότεναμ να επιτίθεται αμέσως αλλά ο Τσαντλί δεν βρήκε στόχο στην πρώτη ευκαιρία. Η Μπρόμιτς απάντησε με τον Μπεραχίνιο στο 55' και απείλησε ξανά στο επόμενο λεπτό με τον Γκάρντνερ. Η Τότεναμ έδειχνε εγκλωβισμένη και στο 70' ο Μόρισον νικήθηκε από τον Γιορίς ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σολδάδο έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Στο 74ο λεπτό, η Μπρόμιτς είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της Τότεναμ, ένα γκολ που άξιζε ξεκάθαρα μέχρι εκείνο το σημείο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπραντ, ο Μόρισον πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Γιορίς διαμορφώνοντας το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων, σκορ το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ντάιερ, Καμπούλ, Κίρικες, Ρόουζ, Καπού (Λένον 76'), Ντεμπελέ (Παουλίνιο 61'), Τσαντλί (Σολδάδο 61'), Έρικσεν, Λαμέλα, Αντεμπαγιόρ.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Γουίσντομ, Ντόσον, Λέσκοτ, Ποκονιόλι, Μόρισον, Γκάρντνερ, Σεσενιόν (Ανιτσέμπε 90'), Μπραντ, Μπεραϊνο.

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 2-3
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Τεράστιο διπλό με 3-2 πέτυχε η Κρίσταλ Πάλας μέσα στην έδρα της Έβερτον.

Στο 9ο λεπτό, ο Όσμαν βρήκε με ωραία μπαλιά τον Λουκάκου, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Σπερόνι για το 1-0. Η Έβερτον άγγιξε σε κατοχή μπάλας ακόμη και το 80% στο πρώτο 20λεπτο όμως στο 30' η Κρίσταλ Πάλας ήταν αυτή που σκόραρε. Ο Χάουαρντ ανέτρεψε τον ΜακΆρθουρ και ο Γέντινακ δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Έβερτον προσπάθησε να ξεκινήσει δυνατά και έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ετό όμως η Πάλας ήταν αυτή που βρήκε ξανά δίχτυα. Στο 54ο λεπτό, ο Κάμπελ νίκησε στον αέρα την άμυνα της Έβερτον μετά από σέντρα του Κέλι, δίνοντας προβάδισμα 2-1 στους φιλοξενούμενους. Η Έβερτον ξεκίνησε άμεσα την πίεση ψάχνοντας την απάντηση όμως η Κρίσταλ Πάλας ήταν αυτή που έφτασε ξανά στην επίτευξη ενός τέρματος διαμορφώνοντας το 3-1 Ο Πάντσεον τροφοδότησε τον Μπολάσι και ο τελευταίος με ωραίο δεξί σουτ νίκησε τον Χάουαρντ. Το μόνο που κατάφερε η Έβερτον ήταν να μειώσει στο τελικό 2-3 με πέναλτι του Μπέινς στο 83ο λεπτό.

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν (Γκίμπσον 84'), Στόουνς, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Όσμαν, Ατσού, Ετό, Λουκάκου

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Κέλι, Νταν, Ντελάνεϊ, Γουόρντ, Πάντσεον, ΜακΆρθουρ (Γκουεντιούρα 84'), Γέντινακ, Λέντλεϊ, Μπολάσι (Φράιερς 88'), Κάμπελ (Ντόιλ 88')

Keywords
Τυχαία Θέματα