Η ανώτατη τιμωρία για τα επεισόδια στο Ατλέτικο-Λα Κορούνια

08:03 5/12/2014 - Πηγή: AEK365

Η ισπανική επιτροπή καταπολέμησης της βίας αποφάσισε για την τιμωρία που θα επιβάλει στους 88 ultras που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια λίγο πριν το Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για την ανώτατη ποινή με τους ultras να τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο 60.001 ευρώ και με πενταετή απαγόρευση εισόδου στα ισπανικά γήπεδα. Στα επεισόδια έξω από το "Βιθέντε Καλδερόν" δολοφονήθηκε ο 43χρονος, πατέρας δυο παιδιών, Φρανθίσκο Χαβιέρ Ρομέρο

Ταμποάδα, που ήταν μέλος των Ριαθόρ Μπλουζ, των ultras της Λα Κορούνια και το σώμα του ρίχτηκε από γέφυρα στον ποταμό Μανθανάρες.
Μετά από συνάντηση στο υπουργείο Αθλητισμού, η ισπανική επιτροπή καταπολέμησης της βίας ενέκρινε τη συγκεκριμένη ποινή με την ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την ισπανική Λίγκα και το υπουργείο Αθλητισμού να ανακοινώνουν σειρά μέτρων ζητώντας τη συνδρομή και των 20 ομάδων.
Μάλιστα, σε περίπτωση που επαναληφθούν επεισόδια όπως αυτά της περασμένης Κυριακής, υπάρχει σκέψη για αφαίρεση βαθμών ακόμα και για υποβιβασμό σε μικρότερη κατηγορία.
Για τη 14η αγωνιστική που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές για τους αγώνες Ράγιο Βαγιεκάνο-Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα και Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα