«Η ΑΕΚ έχει ποιότητα, υγεία, σοβαρή διοίκηση»

15:11 19/8/2014 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στον Λάμπρο Λέτσιο

Δεκέμβριος 2012. Η Καβάλα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ για το θεσμό του Κυπέλλου. Στο τεχνικό τιμ των « Αργοναυτών» βρίσκεται ο Γιώργος Μαραντάς. Η Καβάλα παίρνει τη πρόκριση σε διπλούς αγώνες απέναντι στην Ένωση. Σεπτέμβρης 2014. Ως πρώτος προπονητής του Φωκικού, ο Ξανθιώτης τεχνικός θα αντιμετωπίσει ξανά την

ΑΕΚ για τον ιδιο θεσμό και όπως δήλωσε ο νεαρός προπονητής στο aek365, πολλά έχουν αλλάξει: «Όλα είναι διαφορετικά. Υπάρχουν τεράστιες αλλαγές. Η τωρινή ΑΕΚ έχει μία σοβαρή διοίκηση, έχει ποιότητα, βγάζει υγεία, παίκτες επιπέδου Σούπερ Λίγκα. Η διοικητική σταθερότητα φυσικά είναι το σημαντικότερο μιας και αφήνει τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές να δουλέψουν απερίσπαστοι από τα προβλήματα. Δεν υπάρχει τίποτα να ενώνει «εκείνη» την ΑΕΚ, με αυτήν που ξέρουμε σήμερα και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σε λίγο καιρό».
Ο κ. Μαραντάς δεν δυσκολεύτηκε να δώσει τον τίτλο του φαβορί στην ΑΕΚ σε αυτή τη σειρά, τονίζοντας ωστόσο πως αυτός και οι παίκτες του θα βάλουν τα δυνατά τους για το καλύτερο δυνατό. «Είναι μία δύσκολη κλήρωση. Η ΑΕΚ είναι το φαβορί. Μιλάμε για μία ιστορική ομάδα που το πολύ σε δύο χρόνια θα πηγαίνει για πρωτάθλημα. Έχει παίκτες επιπέδου Σούπερ Λίγκα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και θα παλέψουμε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό της σειράς και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο για να μας δει», σημείωσε.
Η κλήρωση έφερε «παγωμάρα» στις τάξεις της ομάδας και στα αποδυτήρια, αν και ο νεαρός τεχνικός προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους και να διώξει το άγχος που θα έχουν οι παίκτες του σε μία τέτοια ιστορική αναμέτρηση. «Δουλειά των παικτών είναι στο γήπεδο. Να βγουν να παίξουν και να ευχαριστηθούν ένα τέτοιο παιχνίδι. Το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από νεαρά παιδιά. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής μας είναι αυτή τη στιγμή 28 ετών και ο αμέσως επόμενος 22. Μιλάμε για νεαρά παιδιά που θα πάρουν εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια. Αγώνες που αποτελούν «ευκαιρία» για νεαρά παιδιά, να αναδείξουν το ταλέντο τους».
Ο κ. Μαραντάς μας μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας της Άμφισσας και τις μεταγραφές που περιμένει ώστε να πετύχει το πρώτο του στόχο, ο οποίος είναι να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο ρόστερ μιας και το υπάρχον είναι ελλειπής. «Πρώτος στόχος είναι να φτιάξω ένα ρόστερ ολοκληρωμένο. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ομάδας έχει ελλείψεις σημαντικές. Περιμένω 7-8 μεταγραφές και ελπίζω να φτάσουμε ακόμα και τις 10. Μιλάμε πάντως με 3-4 παίκτες-στόχους και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».
Όσο για το πρωτάθλημα, ο Φωκικός σημείωσε πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό, ώστε να πετύχει τον επόμενο μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στη Football League: «Στόχος της ομάδας είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό. Όπως έγιναν έτσι τα πράγματα στη κατηγορία και οι μισοί πέφτουν, πρέπει να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται και να τερματήσουμε κοντά στην 7η θέση».
Ο Γιώργος Μαραντάς τέλος, σχολίασε και την παρουσία μεγάλων ονομάτων του Ελληνικού ποδοσφαίρου στη κλήρωση για τη πρώτη φάση του Κυπέλλου: «Είναι κρίμα τέτοια ονόματα να βρίσκονται εδώ που βρίσκονται. Πρέπει ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Ηρακλής, η Λάρισα να αποκτήσουν υγεία και να επανελθουν στη πρώτη κατηγορία. Το ποδόσφαιρο είναι «φτωχό» χωρίς ομάδες με «βαριές» φανέλες. Πρέπει να επιστρέψουν για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το ποδόσφαιρο μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα