Η αδειοδότηση, ο Ντέμης και τα σενάρια

09:23 31/3/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Τη λέξη "καταστροφή" χρησιμοποιεί η εφημερίδα για να εξηγήσει την κατάσταση στην ΑΕΚ, από τη στιγμή που δεν έχει εξασφαλίσει την άδεια αδειοδότησης. Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Goal: "Μία από τις πιο ντροπιαστικές σελίδες στην ιστορία της ετοιμάζεται να γράψει η ΑΕΚ, καθώς βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με το φάσμα του αποκλεισμού από τα ευρωπαϊκά κύπελλα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών που δεν μπόρεσε να ρυθμίσει και να πληρώσει.

Ο Μάρτης εκπνέει σήμερα και αν δεν υπάρξει κάποια συγκλονιστική αλλαγή δεδομένων της τελευταίας στιγμής, τότε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η UEFA θα άρει την αναστολή και θα επιβάλει ποινή μονοετούς αποκλεισμού της Ενωσης από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής μέρας η... καρδιά της ΑΕΚ χτυπούσε στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών. Ο Δημητρέλος, με τη μεσολάβηση του Γιάννη Βούρου, επιχείρησε να βρει λύση με την πολιτική ηγεσία (Οικονόμου, Σαχινίδη), ώστε να αρθούν τα μέτρα για τη μη έγκυρη καταβολή της δόσης για το άρθρο 44 και να εξασφαλιστεί φορολογική ενημερότητα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, παρά τις αντίθετες πληροφορίες. Η ΠΑΕ μπόρεσε απλά να εξασφαλίσει αριθμό πρωτοκόλλου για έγγραφο που απευθύνεται στην αρμόδια ΔΟΥ και μέσω του οποίου ζητείται η άρση της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας κατά 50%.

Στην ΠΑΕ εκτιμούν πως μέχρι τη Δευτέρα θα έχει λήξει το θέμα. Ωστόσο, το δεδομένο είναι πως με όσα πέτυχαν χθες, ο Οικονομόπουλος θεωρούσε πως δεν μπορούσε να πείσει τον δανειστή να προχωρήσει σε εκταμίευση. Από το πρωί υπήρξε ηλεκτρονική αλληλογραφία των δύο μερών, προκειμένου να συμφωνήσουν στο τελικό ποσό που ζητά να δανειστεί η ΠΑΕ (1,380 εκατ. ευρώ, όπως σας αναφέραμε από χθες) και παράλληλα να προχωρήσουν τις διαδικασίες. Ο Οικονομόπουλος τόνισε πως περίμενε και ευελπιστούσε να βρεθεί λύση που θα μπορούσε να δώσει προς τον δανειστή, για να προχωρήσει η διαδικασία.

Είναι σαφές πάντως πως πλέον η ΑΕΚ έχει μόνο αμυδρές ελπίδες να προλάβει τις διαδικασίες. Ο Δημητρέλος έψαχνε να βρει κι άλλους πόρους, ώστε να προλάβει σήμερα (κάποιες τράπεζες λειτουργούν) να προχωρήσει τις διαδικασίες για κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμούς. Ακόμα κι αν η ΑΕΚ βρει τα χρήματα, είναι εξαιρετικά απίθανο πλέον να τα δεχθούν όσοι έκαναν νέους διακανονισμούς. Οπως επίσης είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν καταθέσεις με ημερομηνία Μαρτίου, ώστε να κατατεθούν προς την UEFA. Κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ βλέπει πολύ θολά πλέον την ευρωπαϊκή της προοπτική και χάνει σε πρεστίζ και χρήματα επειδή οι μέτοχοί της αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων να κλείσουν έστω και με δανεικά τα ανοίγματα που δημιούργησαν.

Το οξύμωρο της υπόθεσης με τον δανεισμό και την ημερομηνία είναι πως η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πληρώσει αυτά τα χρήματα. Το διακύβευμα στο ενδιάμεσο, ωστόσο, θα αφορά την απώλεια της Ευρώπης. Κάτι που αυτόματα αποδυναμώνει κάθε σενάριο για άμεση εύρεση χρηματοδότη, φουντώνοντας ταυτόχρονα τις φήμες για πορεία προς το Πρωτοδικείο".

SPORTDAY

Keywords
Τυχαία Θέματα