Η 29χρονη Μπρίτανι αποφάσισε να μην δώσει τέλος στη ζωή της την 1η Νοεμβρίου

18:12 30/10/2014 - Πηγή: AEK365

Η Μπρίτανι Μέιναρντ, η 29χρονη γυναίκα που πριν από έξι μήνες ανακάλυψε ότι πάσχει από επιθετικό καρκίνο στον εγκέφαλο αποφάσισε να μην δώσει τελικά τέλος στη ζωή της στη 1 Νοεμβρίου, όπως είχε αρχικά αποφασίσει.

Η 29χρονη γυναίκα είχε συγκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου, όταν με ένα βίντεο είχε κάνει γνωστό ότι αποφάσισε να κάνει ευθανασία την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου, ώστε να δώσει ένα αξιοπρεπές τέλος στη ζωή της. Τον τελευταίο της μήνα, τον πέρασε κάνοντας όσα όλα ήθελε να κάνει πριν φύγει από τη ζωή μαζί με τον σύζυγό της και την οικογένειά της, όπως να επισκεφτεί το Γκραντ Κάνιον.

Ωστόσο, τώρα σε ένα νέο βίντεο αναφέρει ότι τελικά αποφάσισε να μην δώσει τέλος στη ζωή της στη 1 Νοεμβρίου καθώς ακόμα μπορεί να περνάει καλά και να χαμογελάει πριν την καταβάλει εντελώς η ασθένεια.

Η Μέιναρντ λέει ότι ξέρει πως το να αναβάλει την ευθανασία της σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποστεί μια κρίση ή ένα εγκεφαλικό που θα την κάνει ανίκανη να μπορεί να αποφασίσει να φύγει από τη ζωή, όμως όπως λέει βρίσκει ακόμα χαρά στην καθημερινότητά της.

«Έτσι, αν η 2 Νοεμβρίου έρθει και εγώ έχω φύγει, ελπίζω ότι η οικογένειά μου θα είναι ακόμα περήφανη για μένα και για τις επιλογές που έκανα. Κι αν η 2 Νοεμβρίου έρθει και είμαι ακόμα ζωντανή, ξέρω ότι θα προχωρήσουμε μπροστά ως οικογένεια με αγάπη ο ένας για τον άλλο και ότι αυτή η απόφαση θα έρθει αργότερα», ανέφερε στο 6λεπτο βίντεο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη από την οργάνωση Compassion & Choices, η οποία βοηθά άτομα που θέλουν να δώσουν ένα αξιοπρεπές τέλος στη ζωή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα