Γυρίζει εύκολα σε ρόμβο

11:41 3/3/2013 - Πηγή: AEK365

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει καθαρά εξτρέμ "τρομάζει" το σκεπτικό του Έβαλντ Λίνεν να παίξει στο κέντρο με τέσσερις παίκτες στην ευθεία, απόψε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πόσο μάλλον αν ο αριστερός χαφ είναι ο Γκερέιρο που η θέση του δεν είναι να παίζει πάνω στη γραμμή, αλλά ο Κορδέρο από την άλλη πλευρά, αφού ο Ισπανός είναι καλύτερος στον άξονα.

Ωστόσο, η παρουσία του Κατίδη στην ενδεκάδα (όπως έδειξε στη χθεσινή προπόνηση ο Γερμανός) και πίσω από τον Πετρόπουλο, σε συνδυασμό

με τους Μητρόπουλο, Φέτση, Γκερέιρο και Κορδέρο που θα ξεκινήσουν δίνουν τη δυνατότητα στον Λίνεν κατά τη διάρκεια του αγώνα, κι εφόσον δεν πάνε καλά τα πράγματα, να αλλάξει άμεσα το σύστημα και τις θέσεις των παικτών στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες νοιώθουν να έχουν αφομοιώσει καλύτερα το 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο, γι' αυτό δεν αποκλείεται απόψε να δούμε τη συγκεκριμένη διάταξη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Να φύγει δηλαδή ο Γκερέιρο από τα άκρα και να πάει πίσω από τους δύο φορ. Ο Κορδέρο να συγκλίνει προς το κέντρο, ο Φέτσης να φύγει δίπλα από τον Μητρόπουλο και να πάει αριστερά και τον "Μήτρο" να παίξει μόνος του καθαρός "κόφτης".

Με αυτές τις τοποθετήσεις των παικτών μέσα στο γήπεδο, όλοι θα παίζουν στις φυσικές τους θέσεις. Ακόμα και ο Κατίδης θα παίξει για πρώτη φορά από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ στη φυσική του θέση κι εκείνη που του αρέσει περισσότερο απ' όλες: δεύτερος επιθετικός, με τον Πετρόπουλο στην κορυφή.

Μπορεί, λοιπόν, απόψε να ξεκινήσει η ΑΕΚ με 4-4-1-1, όμως υπάρχει η άμεση εναλλακτική λύση, χωρίς να γίνει κάποια αλλαγή από τους παίκτες του πάγκου, για άμεση διαφοροποίηση του συστήματος σε 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Όσο για τον φόβο του Λίνεν με τα εξτρέμ του Παναθηναϊκού; Κορδέρο και Φέτσης ως εσωτερικά χαφ μπορούν να βοηθούν τους Τσουμάγκα και Τσουκαλά. Φυσικά μεγάλο βάρος θα πέσει έπειτα στον Παύλο Μητρόπουλο στο κέντρο... Αλλά ο ίδιος ο μέσος της ΑΕΚ δείχνει τόσο "φτιαγμενος" αγωνιστικά και ψυχολογικά γι' αυτό το ματς, που συνεχώς τονίζει στους συμπαίκτες του πως μπορεί να το κρατήσει μόνος του!

Keywords
Τυχαία Θέματα