Γκατούσο: Έδινα λεφτά στους παίκτες μου

20:38 2/2/2015 - Πηγή: AEK365

Για τις εμπειρίες που αποκόμισε μίλησε στην εφημερίδα «El Pais» ο Τζενάρο Γκατούσο. Ο Ιταλός προπονητής τόνισε πως σκέφτηκε πολλές φορές να τα παρατήσει και να φύγει αλλά τον κράτησε η αγάπη του κόσμου και των παικτών, ενώ αποκάλυψε πως σε πολλές περιπτώσεις έδινε ο ίδιος λεφτά στους παίκτες για τα προς το ζην.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γκατούσο:

«Ήταν έξι μήνες μεγάλης έντασης με πολλά οικονομικά προβλήματα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ σκληρό, αρκετά περίπλοκο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Ήμουν περισσότερο από ένας προπονητής. Όταν παραιτήθηκε

ο πρόεδρος, αναγκάστηκα να κάνω τα πάντα στην ομάδα. Ακόμα και να ψάχνω επενδυτές, αν και δυστυχώς στο τέλος δεν κατάφερα να δώσω λύση. Πριν από τα Χριστούγεννα, περιμέναμε να γίνουν κάποιες πληρωμές. Δεν έγινε τίποτα.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν ακόμα και στο δρόμο επειδή η ομάδα δεν πλήρωνε τα ενοίκια. Χρειάστηκε να βοηθήσω οικονομικά κάποιους παίκτες για να βγάλουν εισιτήρια και να γυρίσουν στο σπίτι τους.

Άντεξα λόγω των οπαδών και των παικτών» Σε ερώτηση για την ανάκληση της παραίτησής του πέρυσι τον Οκτώβριο, μετά την παρουσία 300 οπαδών έξω από το σπίτι του ο Ιταλός τεχνικός σχολίασε: «Άντεξα έξι μήνες στην Κρήτη κυρίως λόγω της αγάπης του κόσμου και ειδικότερα των οπαδών της ομάδας, αλλά και λόγω της πολύ καλής σχέσης που είχα με τους παίκτες μου. Ήταν το μοναδικό που μου έδινε δύναμη, διότι ήταν αδύνατο να δουλέψω υπό τέτοιες συνθήκες. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πολλοί ποδοσφαιριστές τελικά εγκατέλειψαν την ομάδα και, επίσης, μετά την τιμωρία της FIFA αφαιρέθηκαν και έξι βαθμοί.

Υπήρξαν φορές στον ΟΦΗ που θέλησα να τα παρατήσω. Σε μια συνέντευξη Τύπου δεν άντεξα και ξέσπασα. Ήθελα να φύγω. Έμεινα μόνο επειδή είδα την αγάπη των παικτών μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα