Γίνεσαι κι εσύ πράκτορας της Interpol, μπορείς!

22:32 30/5/2012 - Πηγή: AEK365

Μια νέα εκπαιδευτική ιστοσελίδα εγκαινίασε η διεθνής αστυνομική υπηρεσία Interpol απευθυνόμενη στους νέους που θέλουν να μυηθούν στο επάγγελμα του ντεντέκτιβ! Απώτερος στόχος φυσικά είναι να ευαισθητοποιήσει τη νεολαία σχετικά με τους κινδύνους και τις εγκληματικές συμπεριφορές που κρύβονται συχνά στο Ιντερνετ, αλλά και για να προσφέρει συμβουλές προστασίας.

«Κάθε

ημέρα, η Interpol συνεργάζεται με αστυνομικές δυνάμεις από όλο τον κόσμο, για την καταπολέμηση κάθε τύπου εγκληματικότητας. Διαπιστώσαμε ότι το έγκλημα μέσω του Διαδικτύου εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, απειλώντας κατά κύριο λόγο τους νέους», αναφέρεο o Ροράιμα Αντριάνι, υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας Interpol, που ηγήθηκε της προσπάθειας αυτής.

Η νέα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να ενημερώσει τους εφήβους για την αστυνομική οργάνωση, στην οποία μετέχουν 190 χώρες του κόσμου. Σημείο κεντρικού ενδιαφέροντος της ιστοσελίδας είναι το παιχνίδι «Πράκτορας Τζούνιορ της Interpol: Η Υπόθεση του Μαύρου Τατουάζ», στο οποίο οι νεαροί παίκτες θα υιοθετούν την ταυτότητα πράκτορα της Interpol. Ο ψηφιακός πράκτορας θα ταξιδεύει σε διάφορα σημεία του κόσμου, συλλέγοντας αποδεικτικά στοιχεία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τις τοπικές αστυνομικές Αρχές στον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών διεθνούς εγκληματικής συμμορίας λαθρεμπόρων.

Η ιστοσελίδα, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην αγγλική γλώσσα, θα μεταφραστεί σύντομα στα αραβικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά, ενώ η διεύθυνσή της είναι: www.interpol.int/studentzone

Keywords
Αναζητήσεις
interpol προσοντα, προσοντα για ιντερπολ
Τυχαία Θέματα