Γιατρός θεραπεύτηκε από τον ιό Έμπολα με πειραματική θεραπεία

18:54 21/8/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Αμερικανός γιατρός Κεν Μπράντλι, ο οποίος έπασχε από Έμπολα, φέρεται να θεραπεύτηκε πλήρως από αυτόν χάρη στο πειραματικό φάρμακο Zpapp, το οποίο έλαβε.

Ο 33χρονος, ο οποίος προσβλήθηκε από τον Έμπολα στη δυτική Αφρική, θεραπεύθηκε μετά την πειραματική αγωγή με τις αιματολογικές εξετάσεις του για τον ιό να βγαίνουν αρνητικές.

Ο Αμερικανός γιατρός έλαβε το πειραματικό φάρμακο ZMapp, το οποίο έχει χορηγηθεί σε ελάχιστους ασθενείς μέχρι στιγμής.

Ο Κεν Μπράντλι νοσηλεύτηκε σε καραντίνα σε ειδική πτέρυγα του

νοσοκομείο Emory της Ατλάντα μετά την αεροδιακομιδή του από την Λιβερία στις αρχές Αυγούστου.

Με ειδικό αεροσκάφος των ΗΠΑ επέστρεψε στις ΗΠΑ και η 59χρονη ιεραπόστολος Νάνσι Ράιτμπολ, η οποία επίσης υποβάλλεται σε θεραπεία για τον ιό στο νοσοκομείο στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Αμφότεροι εργάζονταν σε ανθρωπιστική οργάνωση που βοηθούσε ασθενείς του Έμπολα σε κλινική στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Λιβερίας, εν μέσω της χειρότερης έξαρσης του ιού που έχει καταγραφεί στα χρονικά.

Σε συνέντευξη τύπου παραχώρησε το νοσοκομείο Emory, ο Κεν Μπράντλι μιλώντας δήλωσε: «Πείτε στους ηγέτες να κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν την έξαρση του ιού Έμπολα» και ζήτησε από όλους να συνεχίσουν να προσεύχονται για τους ανθρώπους της Λιβερίας και της Δυτικής Αφρικής.

Για την θεραπεία του, όπως είπε ευχαριστεί πάνω απ' όλα το Θεό που τους «χάρισε» τη ζωή του.

Από την άλλη, ο γιατρός του Ντ. Ρίμπνερ είπε ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν ο ιός δεν θα επιστρέψει ποτέ στον Μπράντλι, ωστόσο σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα για τον κόσμό.

Η Νάνσι Ράιτμπολ πήρε εξιτήριο πριν από δύο μέρες.

Για να βγει Μπράντλι από την απομόνωση έπρεπε να είναι αρνητικές στην παρουσία του ιού οι αιματολογικές εξετάσεις του επί δύο συνεχείς ημέρες, επισημαίνει το CNN.

Ο Έμπολα έχει ιδιαίτερα υψηλή θνησιμότητα και μεταδίδεται από σωματικά υγρά -ιδρώτα, αίμα, εμετό ή περιττώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα