Γιατρός Σουμάχερ: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον του

12:11 30/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ο γιατρός και φίλος του Μίκαελ Σουμάχερ ο οποίος μετέβει αμέσως στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ για να τον χειρουργήσει και οι υπόλοιποι γιατροί του νοσοκομείου μίλησαν πριν από λίγο για την κατάσταση του πρωταθλητή της Formula 1.

Στη συνέντευξη τύπου ανέφεραν ότι η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη μετά το ατύχημα που είχε στο σκι, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορούν ακόμα να προβλέψουν ποιο είναι το μέλλον της κατάστασής του. Το χτύπημα του Σουμάχερ, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν τόσο σοβαρό που δε θα έφτανε ζωντανός στο

νοσοκομείο, αν δεν φορούσε κράνος. Αυτό σημαίνει ότι η ταχύτητα με την οποία χτύπησε ήταν πολύ μεγάλη.

Οι γιατροί επανέλαβαν ότι ο Σουμάχερ όταν έφτασε στο νοσοκομείο είχει ήδη πέσει σε κωματώδη κατάσταση και δεν επικοινωνούσε. Η χθεσινοβραδινή εγχείριση μείωσε τουποσκληρίδιο αιμάτωμα που έχει υποστεί, αλλά αποκάλυψε πολλές βλάβες στον εγκέφαλο. Από εκείνη τη στιγμή έχει τοποθετηθεί σε τεχνητό κώμα σε μια προσπάθεια να μειωθεί η πίεση στον εγκέφαλο. Πάντως διέψευσαν ότι χειρουργήθηκε και δεύτερη φορά.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για δεύτερη εγχείριση. Στόχος τώρα είναι να κρατήσουν τη θερμοκρασία του σώματός του στους 34 και 35 βαθμούς C και να οξυγωνώνουν συνεχώς τον εγκέφαλο.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουν το τι θα συμβεί. Ωστόσο τόνισαν ότι η πολύ καλή φυσική κατάστασή του ως αθλητής ίσως ον βοηθήσει στη μάχη που δίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα