Για... ισόβιος πρόεδρος πάει ο Πούτιν

22:45 19/9/2013 - Πηγή: AEK365

Πιθανότατα και για τέταρτη φορά θα κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του 2018 ο Βλαντιμίρ Πούτιν διεκδικώντας και μια τέταρτη θητεία στο Κρεμλίνο. Αυτό δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του Φόρουμ του Βαλντάι στη βόρεια Ρωσία που διοργανώνεται ετησίως από το πρακτορείο Ria Novosti.

Από τη στιγμή που ανήλθε στην εξουσία το 2000, ο Πούτιν έχει κερδίσει τρεις προεδρικές μάχες. Το 2008 υποχρεώθηκε βάσει του

Συντάγματος να κάνει στην άκρη έχοντας υπηρετήσει ήδη δύο διαδοχικές θητείες. Την προεδρία ανέλαβε ο προστατευόμενός του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και ο Πούτιν ανέλαβε πρωθυπουργός, ωστόσο την πραγματικότητα εξακολούθησε να κρατά τα ηνία.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, στη Ρωσία έχουν σημειωθεί οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη μετά σοβιετική εποχή σε βάρος του Πούτιν και των συμμάχων του. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι του κατηγορούν για εκλογική νοθεία, αποτυχία να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και υπονόμευση της δημοκρατίας.

Η επανεκλογή του πέρυσι σημαδεύτηκε από μαζικές διαδηλώσεις, στις οποίες απάντησε το Κρεμλίνο με σκληρή καταστολή με στόχο ηγετικές φυσιογνωμίες της αντιπολίτευσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις τις οποίες ο Πούτιν καταγγέλλει ως πολιτικά υποκινούμενες από τη Δύση.

Μεγαλύτερη αίσθηση, πάντως, και από την αναγγελία των προθέσεών του να καταστεί... ισόβιος πρόεδρος ήταν η υπερασπιστική γραμμή που επέλεξε για τον στενό του φίλο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λέγοντας ότι δεν θα δικαζόταν εάν ήταν ομοφυλόφιλος...

«Δικάζουν τον Μπερλουσκόνι επειδή ζει με γυναίκες. Εάν ήταν ομοφυλόφιλος κανείς δεν θα τα έβαζε μαζί του» ισχυρίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος ενώπιον ενός ακροατηρίου αποτελούμενου από δημοσιογράφους και πρώην ηγέτες, όπως ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα