Γερμανός δημοσιογράφος: Efharisto para poli (ΦΩΤΟ)

15:42 3/4/2015 - Πηγή: AEK365

Η σατιρική εκπομπή του γερμανικού καναλιού ZDF Die Anstal που την προηγούμενη εβδομάδα την είχε αφιερώσει στις γερμανικές αποζημιώσεις και το ολοκαύτωμα του Διστόμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε τηλεθέαση.
Υπενθυμίζεται ότι η εκπομπή εκτός του σατιρικού αφιερώματος για τον ρόλο της Τρόικας στην Ελλάδα την οποία παρομοίαζε με ταβέρνα, και την ασφυξία που έχουν προκαλέσει τα μέτρα που έχει επιβάλει,

είχε φιλοξενήσει τον επιζήσαντα της σφαγής του Διστόμου Αργύρη Σφουντούρη.
Η εκπομπή αποτέλεσε θέμα συζήτησης στα γερμανικά ΜΜΕ και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο εκείνο το βράδυ την παρακολούθησαν 2,65 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ όπως αναφέρει το άρθρο το οποίο κοινοποίησε ο δημοσιογράφος-μέλος της εκπομπής Κλάους Βον Βάγκνερ στο twitter του έχει σημειώσει και ρεκόρ από «χτυπήματα» στο YouTube. Μέσα σε λίγες ημέρες το βίντεο από τον επίσημο λογαριασμό της εκπομπής στο YouTube (καθώς το έχουν αναπαράγει και άλλοι) έχει 370.000 views.
Αποτέλεσμα ήταν ο Γερμανός δημοσιογράφος κοινοποιώντας το μακροσκελές άρθρο του «m.kurier.at» για την επιτυχία της συγκεκριμένης εκπομπής να γράψει με greeklish «Efharisto para poli!».

Keywords
Τυχαία Θέματα