Γεμάτες οι φυλακές λόγω... Clasico

14:29 13/4/2013 - Πηγή: AEK365

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο και για αυτό κάθε Clasico καθηλώνει εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως. Μάλιστα σε μερικές χώρες οι υποστηρικτές των δυο ομάδων οδηγούνται σε ακρότητες όπως για παράδειγμα στο Μαρόκο.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Assabah», το 4% (50 άτομα) των τροφίμων της φυλακής Bulmharez του Μαρακές στα νότια της χώρας βρίσκονται εκεί λόγω της συμμετοχής τους σε σοβαρά επεισόδια έπειτα από κάποιο Clasico μεταξύ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα.
Οι καφετέριες προβάλλουν το ισπανικό ντέρμπι και δεν

είναι λίγες οι φορές που οι παρέες που παρακολουθούν συγκεντρωμένες εκεί τα ματς συγκρούονται.
Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι είναι συχνό φαινόμενο η σύλληψη οπαδών στις ταραχές που ξεσπούν στο πλαίσιο των αναμετρήσεων του τοπικού πρωταθλήματος ή των ισπανικών Clasicos.
Τα ντέρμπι μεταδίδονται σε διάφορα σημεία όλης της χώρας και είναι σύνηθες οι οπαδοί της ομάδας που κέρδισε να ξεχύνονται μετά τη λήξη στους δρόμους πανηγυρίζοντας με τα αυτοκίνητά τους.
Μάλιστα, σε αρκετές πόλεις, κυρίως του Βορρά, υπάρχουν ακόμα και σύνδεσμοι οπαδών της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα, καθώς και σχολεία που έχουν γίνει υπό την αιγίδα των δύο ισπανικών συλλόγων.
Το πάθος τους είναι τόσο μεγάλο που αρκετές φορές θεωρούν ότι αξίζει να περάσουν κάποιες ημέρες ή και περισσότερο διάστημα στη φυλακή για τον Μέσι και τον Ρονάλντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα