Γαλλία: Το δημόσιο χρέος υπερέβη τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο

10:47 30/9/2014 - Πηγή: AEK365

Στα 2.023,7 τρισεκ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος της Γαλλίας στο τέλος του δεύτερου φετινού τριμήνου, υπερβαίνοντας έτσι για πρώτη φορά το συμβολικό όριο των 2 τρισεκατομμυρίων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Insee), το χρέος αυτό, υπολογισμένο με τα κριτήρια του Μάαστριχτ, ανέρχεται στο 95,1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).

Η Κομισιόν

δεν πρόκειται να επιτρέψει «εκτροχιασμό» της δημοσιονομικής πειθαρχίας, τόνισε στο μεταξύ ο νέος Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Pierre Moscovici, λίγες ημέρες αφότου ο πρώην συναδέλφός του στη γαλλική κυβέρνηση, διεμήνυσε ότι το Παρίσι θα χάσει και πάλι τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέρυσι, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν το Παρίσι δύο επιπλέον χρόνια για να φέρει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, αφού η Γαλλία έχασε την προθεσμία του 2013 και μπήκε σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Όμως, νωρίτερα αυτό το μήνα, η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα ανταποκριθεί εκ νέου στην νέα προθεσμία του 2015, αλλά αντίθετα υποσχέθηκε ότι θα μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% το 2017.

Πηγή:skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα