Φρίκη στη Λεμεσό! Έσερνε με το αυτοκίνητό του το σκυλί του μέχρι να πεθάνει!

16:07 28/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ένας 64χρονος από τη Λεμεσό κατηγορείται για τον βασανισμό και θανάτωση του σκύλου του αφού το έδεσε στο αυτοκίνητό του και το έσερνε επί ώρα στους δρόμους της Λεμεσού την ημέρα των Χριστουγέννων.

Με το σκύλο να ξεψυχά ο άνδρας αυτός συνελήφθη από την Αστυνομία, με τους αστυνομικούς να είναι οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού περιστατικού, οι οποίοι στη συνέχεια κατεδίωξαν και συνέλαβαν τον φερόμενο δράστη...

Ο συγκεκριμένος όμως αργότερα αφέθη ελεύθερος και θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου της επόμενες ημέρες.

Το περιστατικό προκάλεσε ένα ξέσπασμα θυμού ανα το Παγκύπριο και τίθεται πλέον από πολλούς το ζήτημα δημιουργίας Αστυνομίας Ζώων στην Κύπρο.

Μάλιστα ένα οnline αίτημα στάλθηκε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το οποίο τιτλοφορείται: (Avaaz http://goo.gl/Z2lyCP ) "Πρόεδρε Αναστασιάδη: Τιμωρία για το 64χρονο που σκότωσε το σκυλί του - Ιδρύστε αστυνομία Ζώων" ήδη το αίτημα έχει συγκεντρώσει 4,000 υπογραφές από την Παρασκευή το απόγευμα, με στόχο το νούμερο να φτάσει τις 6.000.

Επίσης το Κόμμα των Οικολόγων ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του 64χρονου, καθώς και την δημιουργία είδικου αστυνομικού τμήματος επιφορτισμένου με την προστασία των ζώων.

Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου είχε από τον Ιούνιο ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί το κράτος προς το παρόν να ανταποκριθεί στο αίτημα δημιουργίας Αστυνομίας των Ζώων.

Αυτό οφείλει να καταστήσει τους πολίτες κοινωνούς στο έργο της αστυνομίας, με κάθε περίπτωση κακοποίησης, βασανισμού ή/και θανάτωσης ζώων να αναφέρεται άμεσα στις αρχές.

ΠΗΓΗ: Newsit

Keywords
Τυχαία Θέματα