Φοιτήτρια αντέγραψε δυο βιβλία καθηγητών

13:22 5/3/2013 - Πηγή: AEK365

Φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει την μεταπτυχιακή της διατριβή δεν δίστασε να κάνει copy-paste δυο βιβλία καθηγητών προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Καθηγητών του Πανεπιστημίου.
Μάλιστα όπως αποδείχτηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, το ένα από τα βιβλία ήταν του επιβλέποντα καθηγητή.
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Καθηγητών του ΑΠΘ: "Παρά τα βήματα που έχουν

γίνει προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης αυτής της ανεπίτρεπτης ηθικά και παράνομης πράξης, φαινόμενα λογοκλοπής εξακολουθούν να εμφανίζονται με απαράδεκτα μεγάλη συχνότητα και να απασχολούν τις ακαδημαϊκές μας μονάδες. Ένας σοβαρός λόγος γι' αυτό παραμένει η ασάφεια των κανόνων και προβλεπόμενων ποινών, αλλά και η απροθυμία των πανεπιστημιακών οργάνων να προχωρούν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την τιμωρία των παραβατών.
Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο οι νέοι φοιτητές και ερευνητές να μη θεωρούν καν τη λογοκλοπή πρόβλημα ή να έχουν μια ασαφή άποψη για τα όριά της. Για τους παραπάνω λόγους, ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να προστατέψει το επιστημονικό της κύρος, την αξιοπιστία και αντικειμενικότητα των εξεταστικών διαδικασιών και αξιολογήσεων, την αριστεία και την αξιοκρατία, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή απέναντι στη λογοκλοπή και αντιγραφή".

Keywords
Τυχαία Θέματα