Φλωρίδης: Η δύναμη του Κράτους είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να επιβάλλει νόμους

12:19 7/3/2015 - Πηγή: AEK365

Η δύναμη του Κράτους είναι τόσο μεγάλη που, αν το θελήσει, δεν μπορεί κανείς να παρέμβει, όπως υποστήριξε ο Γιώργος Φλωρίδης ο οποίος, σχολιάζοντας τις κινήσεις του Σταύρου Κοντονή, σημείωσε πως θα πρέπει να τηρηθούν τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί, κατά καιρούς, από τους εκάστοτε υφυπουργούς Αθλητισμού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης, στο NOVAΣΠΟΡ

FM 94.6
- Για το πόσο έχει αλλάξει η κατάσταση: "Γίνονται βήματα στη χώρα μας, που πάνε να βάλουν τα πράγματα σε μία σειρά, και μένουμε εκεί. Αντίθετα, έρχονται πράξεις και ενέργειες από πολιτικούς που ανατρέπουν τα όσα πάνε να γίνουν. 90 χρόνια υπάρχει το Κράτος και συνέχεια υπάρχουν ανατροπές, αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στον αθλητισμό".
- Για τα όσα συμβαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία: "Ήταν πάντα ένα πρόβλημα η διαιτησία. Ήθελα να υπάρξει επέμβαση παντού. Η διαιτησία είναι ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα και εκεί υπήρξε σύγκρουση. Αυτό έφτασε μέχρι τη FIFA, η οποία μας απείλησε να μας αποκλείσει από παντού. Εγώ τότε χρησιμοποίησα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου είχα τη βοήθεια της κ. Διαμαντοπούλου και του μετέπειτα πρωθυπουργού της Ιταλίας, του κ. Μόντι.
Ο Μόντι ήταν Επίτροπος Ανταγωνισμού και ήταν μια καλή ευκαιρία για εμάς, επειδή με τη Συνθήκη της Νίκαιας προτάθηκε πρωτόκολλο για τον αθλητισμό. Είχαμε κάνει και μία συνάντηση υφυπουργών Αθλητισμού της ΕΕ και τότε είχα συντάξει μια λίστα για το πρωτόκολλο. Οι ελληνικές κυβερνήσεις αγνοούν αυτό το πρωτόκολλο και είναι ακόμα σε ισχύ. Υπάρχει ακόμα αυτή η δυνατότητα και να κάνει χρήση αυτού του πρωτοκόλλου, αλλά δυστυχώς δεν τα κοιτάει κανείς αυτά.
Έτσι λύγισε η FIFA και δεν μπόρεσα να προχωρήσω στην αλλαγή της διαιτησίας. Τότε τοποθετήθηκε η πρώτη τριμελής Επιτροπή της Διαιτησίας. Φτιάχτηκαν οι σχολές για να μπορέσουν οι διαιτητές να παίρνουν σταδιακά προαγωγές και το πράγμα μπήκε σε μια σειρά. Αν ανατρέξει κάποιος σε αυτά τα θέματα, η κατάσταση φάνηκε για 1-2 χρόνια να διορθώνεται. Τότε υπήρξαν ξηλώματα και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Αν δούμε αυτές τις παρεμβάσεις, δεν υπάρχει μια διαρκής συνέχεια.
Δεν είναι μια κατάρα που είναι πάνω από την Ελλάδα, απλώς φταίει η πολιτική συμπεριφορά που ο ένας πολιτικός αλλάζει τα νομοσχέδια του προηγούμενου. Τα ονομαστικά εισιτήρια, οι κάμερες και τα άλλα μέτρα τα έχουμε πει και εμείς επί εποχής μου. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν του ζητούσαν να φτιάξουμε νόμους, έλεγε να βρούμε λύσεις με τους ισχύοντες νόμους. Και με το ιδιώνυμο πήγε να γίνει κάτι, αλλά πάλι το αλλάξαμε".
- Για τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν: "Μια χώρα που αποφασίζει να επιβάλλει τη τάξη, μπορεί να το κάνει χωρίς τη παρέμβαση κανενός. Η δύναμη του Κράτους είναι τόσο μεγάλη που αν το θελήσει δεν μπορεί κανείς να παρέμβει. Απέναντι στη δύναμη του Κράτους δεν υπάρχει άλλη δύναμη να αντισταθεί. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η σχέση πολιτικών, επιχειρηματιών και συλλόγων πλέκει το κουβάρι. Η χώρα τραβάει τα όσα τραβάει επειδή οι θεσμοί της δεν λειτουργούν, επειδή κάποιοι βάζουν το συμφέρουν το δικό τους πάνω από εκείνο της χώρας. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας".
- Για το αν μπορούν να βοηθήσουν οι θεσμοί: "Χρειάζεται ένας άνθρωπος να δει αναλυτικά τη νομοθεσία και να προσθέσει ό,τι θέλει, και να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Κανένας υφυπουργός Αθλητισμού δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αν δεν έχει τη βοήθεια της κυβέρνησης του. Χρειάζεται και τη συγκατάθεση του πρωθυπουργού για να υπάρξει αυτή η αλλαγή. Τους δικούς μου νόμους τους ψήφισαν όλοι και από την αντιπολίτευση, αφού τους έπεισα για τη σημασία αυτού του νόμου. Φτάνει να εμφανιστεί ένα σχέδιο και μια διάθεση να εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο".

Keywords
Τυχαία Θέματα