Φλαούνας: Μας βοήθησε ο ρόλος του αουτσάιντερ

16:48 4/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Άκης Φλαούνας μίλησε στην εφημερίδα «Sportday» για το τι βοήθηησε την ΑΕΚ να κατακτήσει το Λιγκ Καπ, την απόφαση του να ασχοληθεί με την προπονητική, αλλά και τα όσα έχει ζήσει στην ομάδα αυτή την χρονιά.

Αναλυτικά είπε:

-Για την απόφασή του να ασχοληθεί με την προπονητική.

«Ο Γιάννης Λάιος έβαλε τις βάσεις για την προπονητική μου σκέψη. Μου άλλαξε τη γωνία που βλέπω το άθλημα».

-Για την παρουσία του στην ΑΕΚ

από την αρχή της συνεργασίας τους.

«Ήμουν διακοπές τότε, όπως συνέβη και φέτος και με πήραν τηλέφωνο να μου πουν να βοηθήσω στο στήσιμο της ομάδας. Από τότε έχω ζήσει στην ΑΕΚ με τρεις προπονητές και τρεις διοικήσεις. Εγώ για κάποιο λόγο παρέμενα, κάποιοι με πίστευαν, με εμπιστεύονταν».

-Για το «φτιάξιμο» της φετινής ΑΕΚ.

«Η ΑΕΚ φτιάχτηκε μέσα σε 15 ημέρες. Μεγάλη συμμετοχή είχαν η διοίκηση με τους κ. Κοτσάτο και Αλεξίου. Πληρώνουν το τωρινό ρόστερ και αυτά των προηγούμενων χρόνων. Οι στρατηγικές κινήσεις έγιναν από τον κ. Μακρή που κάνει την αθόρυβη δουλειά μαζί με τον συνεργάτη του τον κ. Καμαρίκο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο για να γίνει η υπέρβαση. Ακόμα και η παρουσία του συνεργάτη μου, Στέφανου Νανά, του ιατρού, όλων. Ακόμα και η τακτική μας στα τάιμ άουτ (δεν δίνει εντολές), έχουμε έναν δικό μας κώδικα επικοινωνίας με την ομάδα. Είναι κάτι πρωτότυπο, αλλά πρωτότυπες είναι και οι νίκες μας. Πιστεύω φέτος να ξεκινήσουμε από νωρίς, δηλαδή σε ένα μήνα για να χτίσουμε την ομάδα του 2014-2015».

-Για τον στόχο του Λιγκ Καπ που πραγματοποιήθηκε.

«Πήραμε το Λιγκ Καπ γιατί το είχαμε στόχο. Έγιναν διορθωτικές κινήσεις όταν θέσαμε τον στόχο. Προσλήφθηκε ο γυμναστής-εργοφυσιολόγος-διατροφολόγος με δύο ντοκτορά ο Γιώργος Μουλίνος, που είναι και προσωπικός μου φίλος. Του είπα ότι θέλω η ομάδα να φορμαριστεί σε ένα μήνα, όπως και έγινε. Δεν χρειαζόταν να το βγάλουμε ντελάλη, ότι πάμε για τον τίτλο, εξάλλου μας βοήθησε ο ρόλος του αουτσάιντερ. Οι άλλες ομάδες αιφνιδιάστηκαν. Η απόκτηση του Κατσανεβάκη ήταν μία διορθωτική κίνηση. Εκεί είχαμε την τύχη να απελευθερωθεί και να τον πάρουμε και μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού. Ήταν καταλύτης στην πορεία της ομάδας, έδεσε αμέσως με τον Τόρες».

-Για τον Νίκο Κρετση και το βάθος του πάγκου της ΑΕΚ.

«Τον Κρέτση­ τον ξέρω πολύ καλά. Έχει αδαμάντινο χαρακτήρα, είναι συνάδελφος γυμναστής και ο παίκτης που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τους συμπαίκτες του. Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία έπαιξε και το βάθος του πάγκου. Υπάρχει εμπιστοσύνη από τους βασικούς στους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο».

-Για τον Νίκο Σαμαρά και το μήνυμα που έλαβε εκ μέρους του.

«Τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής του ήμασταν κάτι περισσότερο από φίλοι. Μιλούσαμε πολλές ώρες για πολλά θέματα, ακόμα και για τη μουσική, ακούγαμε ελληνικά ρεμπέτικα. Η Έλενα μου είπε ότι «ο Νίκος θα είναι μαζί σου και θέλει να το πάρεις» και μου το έγραψε σε μήνυμα στο κινητό όταν ανεβαίναμε στην Αλεξανδρούπολη για το Λιγκ Καπ. Μου έδωσε δύναμη αυτό το μήνυμα».

-Για την περίοδο που παραιτήθηκε ο Γιώργος Κλαρούδας, αλλά και όταν ήταν στην ΑΕΚ.

«Ισορροπούσαμε σε τεντωμένο σχοινί. Όταν αρνήθηκα να αναλάβω πρώτος προπονητής πριν δύο καλοκαίρια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, η διοίκηση μου είπε να εισηγηθώ κάποιες περιπτώσεις προπονητών, ως ο μοναδικός που είχε μείνει στο τεχνικό τιμ. Εγώ έκανα τρεις προτάσεις και μεταξύ αυτών ήταν ο Κλαρούδας. Η ομάδα επαναπροσδιόρισε τον στόχο της τα Χριστούγεννα (αντί για οκτάδα να προσπαθήσουμε για την είσοδο στην τετράδα), κάτι για το οποίο ο Κλαρούδας ήταν επιφυλακτικός».

-Για την θέση του υπηρεσιακού προπονητή.

«Ήξερα ότι αναλάμβανα μία... καυτή πατάτα. Δεν με ενδιαφέρει ο τίτλος «υπηρεσιακός», αλλά ο τίτλος που έχουν για μένα οι παίκτες στην καρδιά τους, οι διοικούντες στο μυαλό τους και το αποτέλεσμα στο γήπεδο. Η διοίκηση έχει ανθρώπους με σοφία».

-Για την προσωπική του επιθυμία.

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Keywords
Αναζητήσεις
πως γινονται η φλαουνες στη πολη θελω το βιντεο
Τυχαία Θέματα