«Φεύγω πικραμένος»

18:42 16/1/2013 - Πηγή: AEK365

Τα καλύτερα ευχήθηκε στην πρώην πλέον ομάδα του ο Γιώργος Στράντζαλης, που όπως τόνισε όμως είναι πικραμένος από τον τρόπο που αποχωρεί από την ομάδα του Ηρακλή. «Νιώθω πικρία που φεύγω από τον Ηρακλή. Πίστευα πολύ σε αυτή την προσπάθεια. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε τίποτα που έχει να κάνει μεταξύ εμού και της διοίκησης.

Θεωρώ πως είναι άτιμο, κάποιος να εκθέτει το σπίτι του όταν φεύγει από αυτό. Προβλήματα υπάρχουν παντού.

Ετσι και στον Ηρακλή. Το θέμα είναι να τα λύνουμε. Εγώ δεν το χω πράξει και ούτε θα το κάνω ποτέ. Δεν πρόκειται να εκθέσω τον Ηρακλή. Θέλω να πω για πρώτη φορά πως η παραμονή μου ήταν αφιερωμένη στον κ. Ζαχαριάδη Νίκο.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ο ποδοσφαιριστής. Αυτό δυστυχώς το έχουμε αφαιρέσει από την πόλη αυτή. Τους θεωρούμε υποδεέστερους. Τους θυμόμαστε μόνο στις νίκες. Η πόλη αυτή θα πρέπει να αλλάξει τακτική απέναντι στον ποδοσφαιριστή. Οι ποδοσφαιριστές, θέλουν στήριξη, θάρρος και οικονομική υγεία.

Πιστέψτε με. Οι έλληνες παίκτες έχουν το φιλότιμο να δώσουν πολλά παραπάνω από αυτά που ο καθένας περιμένει να δώσουν. Αν βρουν περιβάλλον που θα τους στηρίζει μπορούν το 3-4 της απόδοσής τους να το κάνουν να είναι 5-6. Εμείς όμως και εδώ βάζω και τους προπονητές και τις διοικήσεις τους το αφαιρούμε, φορτώνοντας τους πάντα την πίεση και τις ευθύνες.

Επαιξα 20 χρόνια επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις περισσότερες απογοητεύσεις τις έζησα επειδή δεν είχα την στήριξη από ανθρώπους που είχα καθημερινά δίπλα μου.

Η προσπάθεια είχε απώτερο στόχο να οδηγήσουμε τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει να είναι Στην Σούπερ Λιγκ. Να είναι πρωταγωνιστής. Και αυτό το πίστεψαν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Από τον πρώτο μέχρι και τον μικρότερο σε ηλικία. Σήμερα δεν πήγα στην Μίκρα να τους αποχαιρετίσω, πήγα εκεί να τους ευχαριστήσω για όλα.

Μην τα βάλει κανείς με αυτούς τους παίκτες. Πιστέψτε με. Υπερβάλλουν εαυτούς. Θέλουν ώθηση και στήριξη.

Δυστυχώς για μας τα παιχνίδια στην έδρα μας δεν μας έχουν φέρει στην τριάδα. Όμως είχα και την ατυχία να πέσω στο χειρότερο αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου σε όλη του την ιστορία.

Αν αυτό το ποδόσφαιρο που έπαιζε ο Ηρακλής δεν με γεμίζει θα έφευγα από μόνος μου την ίδια ημέρα. Αν όμως πιστεύω σε αυτό θα πρέπει να το υποστηρίξω και να περιμένω το τέλος του χρόνου. Όμως στην Ελλάδα που είμαστε και το επάγγελμα που επέλεξα να κάνω υπάρχει πίεση και μία φυσιολογική γκρίνια. Ο οπαδός έχει δίκιο. Δεν κοιτάζει το παιχνίδι, κοιτάζει το αποτέλεσμα. Να ξέρετε όμως πως έναν προπονητή τον κρατούν μόνο οι ποδοσφαιριστές. Μόνο αυτοί. Κανείς άλλος».

Γιατίαντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Χατζάρα... «Δεν υπάρχει γιατί. Εφυγα. Ο Ηρακλής έχει προπονητή, έχει έναν ικανότατο προπονητή. Ολοι θα πρέπει να βοηθήσετε την ομάδα. Τα αποδυτήρια είναι καθαρά δυνατά. Το εγγυώμαι αυτό. Θα πρέπει να βοηθηθεί ο Χατζάρας. Ας αφήσουμε στην άκρη τις ετικέτες αν είναι Αρειανός, αν, αν, αν. Το Αν είναι ένα και έχει γυριστεί έργο πρόσφατα μάλιστα. Ολοι να βοηθήσουμε την προσπάθεια που κάνει ο Ηρακλής να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Αν ερχόταν ο Μπάγεβιτς ή ο Λεμονής δεν θα υπήρχε ετικέτα; Αν ερχόταν ο Παντελίδης που ακούστηκε; Ποιος δεν θέλει να πετύχει; Ολοι θέλουν να πετύχουν. Ο Χατζάρας δεν θέλει να πετύχει και να ανεβάσει τον Ηρακλή; Να αναγεννηθεί; Ας ξεφύγουμε από αυτή τη γυάλα».

Γιατί δεν είναι άλλο προπονητής του Ηρακλή, είπε: «Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν είμαι άλλο προπονητής του Ηρακλή. Εγώ νιώθω καλά με τον Γιώργο Στράντζαλη. Με νοιάζει η επόμενη μέρα και όχι τι αφήνω. Αποκόμισα οφέλη πολλά από τον Ηρακλή που έχει ιστορία, έχει 60 στρέμματα εγκαταστάσεις και ένα γήπεδο σύγχρονο».

Για την κατηγορία που ετοιμάστηκε ο Ηρακλής: «Το θέμα είναι πόσο πιστεύεις στη δουλειά που κάνεις και να καταλάβεις την αξία του κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Ηρακλής πρωταγωνιστεί στην κατηγορία με αυτά τα παιδιά. Ολοι οι προπονητές εκφράζονται με τα καλύτερα για την ομάδα. Όμως το αποτέλεσμα βαραίνει τον προπονητή και αυτό είναι όλο».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας είπε: «Η φιλοσοφία μου, η δικιά μου είναι να εγκλωβίσουμε τον αντίπαλο και μ την απόδοσή μας να απογοητεύσουμε μία ομάδα Είμαι ικανοποιημένος από το πρόσωπο της ομάδας. Κανένας αντίπαλος δεν μας έκλεισε στην αντίπαλη περιοχή. Είδα το παιχνίδι με την Καλλιθέα σε επανάληψη με την ησυχία μου και αυτό που θέλω να πω είναι πως όχι δεν ήταν καλύτεροι. Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα. Πιο τυχεροί ήμασταν με την Καβάλα που για είκοσι λεπτά μας έκλεισε στην περιοχή και όχι με την Καλλιθέα που μας βγήκε με κόντρα επιθέσεις. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την συγκομιδή βαθμών δεν το κάναμε έδρα. Δυστυχώς.

Η ανάπτυξη ξεκινούσε από τον τερματοφύλακα. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία. Αν κάποιος ήθελε να βάζουμε γκολ με γιόμες ή με την τύχη, τότε εγώ δεν έκανα για προπονητής του Ηρακλή».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου στο πρόσωπό το: «Εγώ σκέφτομαι μόνο την ομάδα. Εχω βουλωμένα αυτιά. Δεν μας αποπροσανατολίζει κανένας. Δεν αδικώ κανέναν. Για μένα είναι όμως μόνο η ομάδα. Όταν τελειώνει το παιχνίδι ναι, ίσως τα σκεφτώ. Μέσα στο παιχνίδι όμως τίποτα. Και να σας πω και κάτι; Ο φίλαθλος έχει δίκιο. Θέλει νίκη. Δεν μπορώ εγώ να το αδικήσω αυτό. Εγώ θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κόσμο που με τη φωνή του και την γιούχα του μας έδωσε κίνητρα. Οποιος δεν αντέξει την πίεση του Ηρακλή. Δεν είναι για τον Ηρακλή.
Εγώ δεν είμαι όνομα τώρα δημιουργώ. Ο Ηρακλής ήθελε όνομα. Ομως εγώ δούλεψα σκληρά. Ρωτήστε τους ποδοσφαιριστές. Αυτούς να ρωτάτε. Μόνο αυτοί θα σας πούνε την αλήθεια.

Με τιμάει που με έφεραν στον Ηρακλή. Είχα αδυναμία την ομάδα αυτή από μωρό παιδί. Θέλω να σιωπήσω σε πράγματα πολλά. Εχει παιχνίδι η ομάδα την Κυριακή. Το παιχνίδι είναι στα μέτρα μας. Θέλω να έχει ηρεμία η ομάδα. Ποτέ δεν θα το πω το γιατί έφυγα. Θα το κρατήσω για μένα.

Εδωσα την παραίτησή μου δύο φορές στον πρόεδρο και με κράτησε. Ηθελα να απομονώσω την πίεση που είχε. Να βρει μία άλλη λύση.

Η συζήτηση μίας παραίτησης δεν έχει ένα τρόπο. Υπάρχει η παραίτηση που συζητάς αν και εφόσον υπάρχει πίεση και λες καλό είναι να αποχωρήσω. Και υπάρχει η παραίτηση που σηκώνεσαι και φεύγεις.

Εγώ όμως δεν ήρθα για να φύγω. Εγώ δεν έφυγα και ούτε πρόκειται να έφευγα. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα.

Εχω κάνει λάθη. Είναι δυνατόν να μην έχω κάνει λάθη; Να μην έχω προβληματισμό; Το θέμα είναι η αυτογνωσία και η παραδοχή αυτόν. Εκανα πολλά λάθη. Εχω την ευθύνη για αυτά.

Ευελπιστώ μέσα από την απόφαση της διοίκησης ο Ηρακλής να πάρει τα πάνω του. Για μένα θα είναι υπέρτατη χαρά να ανέβει ο Ηρακλής το λέω με όλη μου την καρδιά, όλη μου την ψυχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα